17.9 C
Αθήνα
Πολιτική

Όλγα Κεφαλογιάννη: Υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης για την ισότητα των φύλων

Η Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, και μίλησε για την ισότητα των φύλων, αλλά και το ρόλο της γυναίκας ως μητέρα, σύζυγος και επαγγελματίας, με αφορμή το Women Political Leaders Athens Summit 2024. 

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο Women Political Leaders Athens Summit 2024, το οποίο ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου και ολοκληρώνεται σήμερα (21.03.2024) και τόνισε τη σημασία της Συνοδού Κορυφής. Καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα», η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για την ισότητα των φύλων και για τα δικά της βιώματα ανά τα χρόνια. 

«Αναμφισβήτητα υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για βελτίωση, έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια και νομοθετικά και σιγά σιγά η κοινωνία καταρρίπτει κάποια στερεότυπα.

Η πανδημία επηρέασε πολύ περισσότερο τις γυναίκες, είδαμε δυστυχώς αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, να αφήσουν τις θέσεις εργασίας τους για να φροντίσουν το σπίτι, την οικογένεια. Χάσαμε χρόνια σε σχέση με το πόσο θα χρειαστεί για να επιτευχθεί η ισότητα», είπε.

Αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής και την επιλογή να γίνει στην Αθήνα η υπουργός Τουρισμού δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι επέλεξαν την Αθήνα για τη φετινή Σύνοδο. Έχουμε γυναίκες από 57 χώρες από τις 5 ηπείρους και γίνεται συζήτηση για τη θέση της γυναίκας σήμερα στον κόσμο. Τα ζητούμενα, οι προκλήσεις είναι ίδιες και είναι σημαντικό ότι υπάρχουν παντού γυναίκες, σε θέσεις ευθύνης, και έχουν τη δύναμη να δώσουν την ευκαιρία και σε άλλες γυναίκες να προχωρήσουν.

Οι γυναίκες απολαμβάνουνε τα 2/3 των δικαιωμάτων στον πλανήτη. Διεθνώς υπάρχει το ζήτημα της ισότητας των φυλών και πολύ έντονο είναι και το ζήτημα τις ισότιμης εκπροσώπησης των γυναικών στα κοινά. Δε θα κρύψω ότι μια γυναίκα σήμερα έχει ακόμα πολύ πιο δύσκολο δρόμο να βαδίσει από αυτόν που έχει ο άνδρας συνάδελφός της στην αντίστοιχη θέση. Εγώ έχω δει την αμφισβήτηση και ως δικηγόρος. Στα πρώτα μου βήματα στη δικηγορία αισθάνθηκα ότι τα στερεότυπα για το τι μπορεί και μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια γυναίκα στην καριέρα της ήταν κυρίαρχα, έχω ακούσει φράσεις που δε θέλω να επαναλάβω. Σε αυτό έχει γίνει μια πρόοδος».

Και συνεχίζει: «Στην πολιτική είναι ακόμη πιο σκληρά τα πράγματα. Το ζήτημα της λεκτικής βίας γενικά για τις γυναίκες στην πολιτική μας απασχόλησε. Το πιο σημαντικό είναι να δίνουμε την ενθάρρυνση στις νεότερες να κυνηγήσουν τα όνειρά τους».

Για τη μητρότητα

«Το θέμα της μητρότητας ήταν κάτι που το ήθελα πολύ, δε μου είχε συμβεί και το είχα βγάλει από το μυαλό μου. Είναι ένα τεράστιο δώρο που μου δόθηκε, αισθάνομαι ευλογημένη και είναι ο ωραιότερος ρόλος της ζωής μου. Οποιαδήποτε γυναίκα που θέλει να αποκτήσει παιδιά και δεν το καταφέρνει αισθάνεται απογοήτευση. Το μήνυμά μου προς όλες τις γυναίκες είναι αν πραγματικά θέλεις να γίνεις μάνα, αξίζει να το προσπαθείς. Πλέον υπάρχουν και τα μέσα, γι’ αυτό έχω μιλήσει ανοιχτά για την εξωσωματική γονιμοποίηση», είπε για την μητρότητα η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όσο για τον σύζυγό της;

«Είναι ένας εξαιρετικός πατέρας και βοηθάει πάρα πολύ στο να συνεχίσω και εγώ τη δική μου δράση. Δεν σκέφτηκα ποτέ να εγκαταλείψω. Τώρα πια έχω ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και δύναμη για να κάνω την αλλαγή».

Κλείνοντας τη συνέντευξή της, η υπουργός Τουρισμού έκανε και μια εκτίμηση για το πώς θα κινηθεί φέτος ο τουρισμός στη χώρα.

«Μετά από μια χρονιά ρεκόρ, δίνουν τα μηνύματα ότι και το 2024 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό. Χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα για να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε βιώσιμο τουρισμό».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας – Τουρκίας τη Δευτέρα στην Αθήνα

admin

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ιερέας «εκτόξευσε» κατάρες και αφορισμούς στην υφυπουργό Μεταφορών

admin

21η Απριλίου – Στέφανος Κασσελάκης από Νάξο: Τιμούμε τους αγώνες της Αριστεράς και του Μανώλη Γλέζου

admin
Φόρτωση....