Την κατάθεση του αιτήματος της πρότασης δυσπιστίας ακόμα και σήμερα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην πραγματικότητα προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να χειριστεί επικοινωνιακά το θέμα. Ειδικά μετά τα σενάρια που ακούγονται ότι προκειμένου να ακυρώσει την πρόταση δυσπιστίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να πάρει πρωτοβουλία και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος αφού είπε ναι στην προανακριτική την οποία δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ μέσα στην εβδομάδα ζήτησε παράλληλα άμεση υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι αυτό «είναι μονόδρομος».
«Μετά και τα νέα στοιχεία, η άμεση υποβολή πρότασης μομφής κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του εγκλήματος των Τεμπών συνεχίζει να είναι μονόδρομος», υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.
«Αυτονόητη καθίσταται και η πρώτη προανακριτική επιτροπή για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που αφορούν στον υφυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο. Για να αποκαλυφθεί και ο εντολέας του. Μια προανακριτική που πρέπει να οδηγήσει τους υπεύθυνους στον φυσικό τους δικαστή», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Εφόσον όμως και ο κ. Ανδρουλάκης διαπιστώνει αυταπόδεικτα αντιθεσμικές μεθοδεύσεις και ζητά μέχρι και απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Τασούλα, επιμένουμε στην πρόταση μομφής κατά του κ. Μητσοτάκη», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι η πρόταση δυσπιστίας θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν καθώς αφορά την συνολική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο κράτος δικαίου.
Το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην επίσπευση της πρότασης δυσπιστίας το ανέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας: «Δεν έχουν δίκιο στο να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν ήδη όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προχωρήσουμε τώρα σε πρόταση δυσπιστίας» ανέφερε σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Αυτό που περιμένουμε από αυτή την τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας είναι να αποκαλυφθούν πραγματικά όλα όσα έχουν συμβεί για το σοβαρό τραυματισμό που έχει υποστεί το κράτος δικαίου στη χώρα. Θυμίζω ότι έχει προηγηθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών και η συγκάλυψή του και η αρχειοθέτηση τελικά, το πολύ σοβαρότερο θέμα του εγκλήματος των Τεμπών και προχθές είδαμε το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για το ναυάγιο στην Πύλο, όπου και εκεί φαίνεται ότι ακολουθήθηκε η ίδια μέθοδος συγκάλυψης, καθώς εξαφανίστηκαν στοιχεία από κάμερες, από κινητά, συνομιλίες και ήδη καταλογίζονται ευθύνες σε οκτώ αξιωματικούς του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής και βεβαίως θυμόμαστε όλοι την παρέμβαση στις Ανεξάρτητες Αρχές. Το θέμα είναι πολύ ευρύτερο και αφορά το πλήγμα στο κράτος δικαίου και ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη για όλα αυτά».
Το «περιμένετε» είναι στρατηγική εγκλωβισμού
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αφήνουν παράλληλα μομφή για την στάση αναμονής που ακολουθεί στο ΠΑΣΟΚ, καθώς θεωρούν ότι τελικά η κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει στην κατάσταση δεδομένου ότι κατέχει πολλά επικοινωνιακά όπλα. «Η στρατηγική του Ανδρουλάκη του «περιμένετε» σε όλα τα θέματα, είναι στρατηγική εγκλωβισμού της προοδευτικής παράταξης στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης» λένε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος εμφανίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην τακτική που ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας ότι… «Το ΠΑΣΟΚ έχει μια άλλη στρατηγική. Λέει, περιμένετε. Τι να περιμένουμε; Να αναπροσαρμόσει η κυβέρνηση την επικοινωνιακή της στρατηγική; Να προσπαθήσει να καλύψει τις αντιφάσεις της; Να αλλάξει πολιτική ατζέντα; Η στρατηγική του «περιμένετε», είναι κατά τη γνώμη μας στρατηγική εγκλωβισμού της προοδευτικής παράταξης στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Εκτός αν πιστεύουν ότι στη Νέα Δημοκρατία κάθονται απαθείς και περιμένουν. Στους φίλους μας από το ΠΑΣΟΚ θέλω να θυμίσω ότι η στρατηγική του «περιμένετε» απέτυχε πρόσφατα και στο ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Κάθε πέντε μέρες έρχονται στη Βουλή και το αντιλαμβάνονται. Δεν έβγαλαν κάποιο συμπέρασμα από αυτό;»
Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ο κ. Μητσοτάκης να έρθει στη Βουλή και να μας πει γιατί ήταν μία «κακή στιγμή η Εξεταστική», όταν δεν καλούσαν τους κρίσιμους μάρτυρες, αλλά έκαναν οκτώ μέλη της Επιτροπής από βουλευτές υπουργούς. Γιατί μας έλεγαν ότι είναι «γουρλίδικη» η Εξεταστική Επιτροπή. Γιατί βγήκε και είπε ότι το μπάζωμα στο σημείο του εγκλήματος έγινε για «καλό σκοπό». Αυτά θέλουμε να έρθει να μας πει στη Βουλή και όχι να τον αφήσουμε να έρθει όποτε τον βολεύει».
Πηγή: www.newsit.gr