Πολιτική

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε αξημέρωτα το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ: «Στόχος μας είναι 900 νέα λεωφορεία το 2025»

Το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στον Ρέντη επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (03.07.2024) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί και η παρουσία του στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ξάφνιασε τους οδηγούς που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια της ημέρας. 

Ο πρωθυπουργός τον οποίο συνόδευαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου. «Μπαίνω με το δεξί» είπε καθώς ανέβαινε στο λεωφορείο και συνομίλησε για λίγο με τον οδηγό.

Για τα ηλεκτρικά λεωφορεία ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Αγιάσογλου διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΥ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι το 2025 να κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία.

«Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για καλύτερα και ποιοτικότερα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία. Ο στόχος είναι η αντικατάσταση του στόλου των λεωφορείων με σύγχρονα φιλικά προς το περιβάλλον, κλιματισμό και προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Τα λεωφορεία που βλέπετε να κυκλοφορούν χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό είναι μια ένδειξη των προτεραιοτήτων» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού. 

 Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πρόσθεσε… «Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων. Είναι μια ακόμα απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαι βέβαιος ότι το υπουργείο και ο ΟΑΣΑ θα τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα ώστε οι πολίτες να δουν μια ποιοτική αναβάθμιση των ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πολλές φορές είχα πει ότι η εικόνα των λεωφορείων δεν άρμοζε σε αυτή μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας. Αυτό που βλέπετε είναι υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Είναι πρώτη υποχρέωση της κυβέρνησης η στροφή στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φειδίας Παναγιώτου: Για απαξίωση τον καταγγέλλουν συγγενείς αγνοουμένων της Κύπρου – «Δεν είσαι η μόνη ορφανή»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα για την ακρίβεια

admin

Κυβέρνηση: Χρήσιμοι ηλίθιοι όσοι υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα

admin