Πολιτική

Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: Ευελπιστώ οι επιλογές μας για φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας να γίνουν αποδεκτές

«Η πρώτη αποστολή του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι να επικυρώσει τις επιλογές για τις ηγετικές θέσεις του νέου ευρωπαϊκού κύκλου», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Όπως γνωρίζετε», πρόσθεσε, «οι 3 πολιτικές οικογένειες του ευρωκοινοβουλίου έχουν συμφωνήσει να προτείνουν για τις θέσεις αυτές την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Κομισιόν, τον Αντόνιο Κόστα για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και την Κάγια Κάλας για την θέση του Ύπατου εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής».

«Ευελπιστώ ότι οι επιλογές αυτές θα γίνουν αποδεκτές από το Ευρωπαϊκού Συμβούλιο για να ακολουθήσει η συμφωνία στο κοινοβούλιο για την επικύρωση της θέσης της κας φον ντερ Λάιεν. Όλες οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του Ιουλίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Το επόμενο θέμα αφορά όλες τις ελληνικές προτεραιότητες όπως μετανάστευση, περισσότερη αμυντική συνεργασία με χρηματοδότηση από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και θέματα ανταγωνιστικότητας και στήριξης του πρωτογενούς τομέα. Θα αποτελέσει το κείμενο οδηγό για την Κομισιόν για την επόμενη 5ετια», και κατέληξε: «Θα επαναφέρω την πρόταση που έχουμε διατυπώσει με τον Ντόναλντ Τουσκ για την δημιουργία μια ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Παύλος Μαρινάκης: Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα, κάθε απειλή προς την Κύπρο είναι απειλή για την ΕΕ

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν νοείται η Κύπρος 50 χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 να παραμένει διαιρεμένη

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου: Να μην κάνουμε την ακινησία νέα πραγματικότητα – Νίκος Χριστοδουλίδης: «Να γράψουμε ιστορία»

admin