Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η Κύπρος δεν μπορεί να παραμένει διαιρεμένη, 50 χρόνια μετά την τραγωδία του 1974

Το θέμα του Κυπριακού επανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Κυπριακό στη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως 50 χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες προχώρησαν σε σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν τον περασμένο Μάιο στην Άγκυρα.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία με τις τουρκικές αρχές στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας στις διμερείς σχέσεις.

Ακόμη, συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία για την επίτευξη του στόχου του διπλασιασιασμού του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών.

Συζήτησαν ακόμα για την επόμενη συνάντησή τους που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία θυμάται και τιμά τον Θάνο Αξαρλιάν

admin

Γεραπετρίτης: Η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας παραβιάζει συστηματικά τον πυρήνα της Συμφωνίας των Πρεσπών

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Η πολιτική βία είναι απαράδεκτη

admin