«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αποκλειστικά την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας» τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αναφορά του ονόματος του Παύλου Πολάκη στην δικογραφία
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναφορά του Παύλου Πολάκη στην δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει πως «δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του».
Στην Κουμουνδούρου απάντησε η Νέα Δημοκρατία τονίζοντας πως «με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καλύψει τον κ. Πολάκη. Τελικά είναι βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;», διερωτάται
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αποκλειστικά την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας, και ήταν σε πλήρη γνώση του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος αποδεδειγμένα, πλέον, ήξερε για την εμπλοκή υπουργών, βουλευτών και στελεχών του στη δυσώδη υπόθεση.
Δημοσιεύματα και διαρροές με ονόματα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως και το σημερινό για τον Παύλο Πολάκη έχουν στόχο να κρύψουν την ευθύνη του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.
Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας αιτήθηκε, όπως και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με θεσμικό και κοινοβουλευτικό τρόπο την πληρωμή των οφειλόμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους, τίμια και με τους οφειλόμενους κανόνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπερήφανος διότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας κατάφερε να εξοφληθούν παλιές υποχρεώσεις, προ του 2015, προς τους παραγωγούς ύψους πάνω από 1,7 δισ. ευρώ, να καταβληθούν οι Εξισωτικές Αποζημιώσεις, οι ενισχύσεις για Βιολογικά προϊόντα και άλλες σημαντικές εκκρεμότητες, που είχαν αφήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αντίθετα ο κύριος Μητσοτάκης έστησε ένα κύκλωμα ρουσφετιών και πελατειακού κράτους, με τα λεφτά των αγροτών. Αυτό δεν αλλάζει, όση λάσπη κι αν πετάξει με σκοπό τη διάχυση των ευθυνών του. Γι’ αυτό και υποχρεούται να συναινέσει σε Προκαταρκτική Επιτροπή και να παραστεί ως μάρτυρας για να διερευνηθεί το σκάνδαλο και να αποδοθούν ευθύνες, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Κανένας συμψηφισμός. Καμία σκιά. Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σκάνδαλο Μητσοτάκη».
Οργισμένη αντίδραση Πολάκη
Σε διάλογο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρώην διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Γιάννη Κεφαλογιάννη, Γιάννης Τρουλλινός μιλώντας με τον πρώην διοικητή του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκο Μπαμπασίδη, ισχυρίζεται πως πληρώθηκαν βιολογικές καλλιέργειες στην Κρήτη με παρέμβαση Πολάκη, εκτός προγράμματος.
Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα social media επιτίθεται στον κ. Τρουλλινό και υποστηρίζει πως δεν παρενέβη ποτέ για να «τακτοποιηθεί» προσωπικά κάποιος αγρότης.
Μεταξύ άλλων τονίζει πως «εγώ είμαι υπερήφανος για το έργο που κάναμε ως κυβέρνηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το είπα και στη Βουλή προχθές!
Πότε δεν «παρενέβην» για να «ταχτοποιηθεί» προσωπικά κάποιος αγρότης ή κτηνοτρόφος ,αλλά πολλές φόρες με ερωτήσεις στη Βουλή ,ομιλίες και σε συσκέψεις στο Υπουργείο με άλλους βουλευτές συνέβαλλα κατά τα έτη 2015 και 2016 να πληρωθούν παλιές υποχρεώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ προς όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους ύψους 1,7 δις ευρώ!»
Πηγή: www.newsit.gr