Πολιτική

Κασσελάκης για υποκλοπές: Ανοίγει ο δρόμος για την σύσταση προανακριτικής

Ανάρτηση για το θέμα των υποκλοπών έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι μετά την κλήση των πρώτων υπόπτων ανοίγει ο δρόμος για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής κάτι που όπως αναφέρει θέλει να πιστεύει ότι θα υποστηρίξουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην ανάρτησή του για το θέμα των υποκλοπών ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι: 

«Μετά από 25 μήνες προανάκρισης, η υπόθεση των υποκλοπών επιτέλους κινείται. Καλούνται οι πρώτοι ύποπτοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να υπάρξει ενημέρωση για το πόσοι στόχοι του Predator είχαν τεθεί ταυτόχρονα υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ. Αυτό για να καταδειχθεί το ενιαίο κέντρο παρακολούθησης και ο ρόλος των Δημητριάδη – Κοντολέων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ενημέρωση και για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρείχε η Intellexa σε Μαξίμου και ΕΥΠ για ζητήματα διακρατικής συνεργασίας, κάτι που έχει τεκμηριωθεί από τη δημοσιογραφική έρευνα. Ακόμη έχουμε ζητήσει το πόρισμα του υπουργείου Εξωτερικών για τις άδειες εξαγωγής του Predator που δόθηκαν σε Intellexa και Krikel από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιάννη Σμυρλή».

 

Και καταλήγει: «Ελπίζουμε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η Γεωργία Αδειλίνη να μας δώσει εγκαίρως τις απαντήσεις για αυτά τα θέματα. Δεδομένου ότι, τα άτομα που σήμερα καλεί η Δικαιοσύνη ως υπόπτους είχαν φυγαδευθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με απόφαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κάτι που θέλω να πιστεύω ότι θα υποστηρίξουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης».


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Η πολιτική βία είναι απαράδεκτη

admin

Μητσοτάκης: «Δεν καταργείται η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο στην Ελλάδα»  

admin

Παύλος Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες της «Novartis»

admin