Πολιτική

Κασσελάκης για Γαλλία: Στον δεύτερο γύρο το Λαϊκό Μέτωπο έχει ραντεβού με την Ιστορία για την προάσπιση της δημοκρατίας

«Τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, δυστυχώς επαλήθευσαν τους χειρότερους φόβους μας – ο κίνδυνος της Ακροδεξιάς έχει πάρει σάρκα και οστά», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει για τις εκλογές στη Γαλλία ότι «οι ανησυχητικές αυτές εξελίξεις, όμως, συνοδεύονται και από μια αχτίδα φωτός: Τη μεγάλη επιτυχία των προοδευτικών δυνάμεων του Λαϊκού Μετώπου, οι οποίες δίνουν από κοινού την μάχη κατά του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας».

Αναφέρει πως «με βασικές συμφωνίες σε κρίσιμα ζητήματα, παρά τις υπαρκτές μεταξύ τους διαφωνίες, οι προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας κατάφεραν να δείξουν τον δρόμο για μία πολιτική βασισμένη στην κοινωνική δικαιοσύνη και την συμπεριληπτικότητα».

Σχολιάζει πως «η προσπάθειά τους αποτελεί μοναδική πηγή έμπνευσης για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε μία περίοδο που η Ακροδεξιά επελαύνει, με την ανοχή της Δεξιάς».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογραμμίζει ότι «πλέον, στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, το Λαϊκό Μέτωπο έχει ραντεβού με την Ιστορία, για την προάσπιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών στη φίλη χώρα της Γαλλίας, με την οποία μας ενώνουν στενοί ιστορικοί δεσμοί».

«Τους Γάλλους συντρόφους μας τους συνοδεύουν οι ειλικρινείς ευχές μας για καλή επιτυχία!», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, δυστυχώς επαλήθευσαν τους χειρότερους φόβους μας – ο κίνδυνος της Ακροδεξιάς έχει πάρει σάρκα και οστά. Οι ανησυχητικές αυτές εξελίξεις όμως, συνοδεύονται και από μια αχτίδα φωτός: Την μεγάλη επιτυχία των προοδευτικών δυνάμεων του Λαϊκού Μετώπου οι οποίες δίνουν από κοινού την μάχη κατά του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας.

Με βασικές συμφωνίες σε κρίσιμα ζητήματα, παρά τις υπαρκτές μεταξύ τους διαφωνίες, οι προοδευτικές δυνάμεις της Γαλλίας κατάφεραν να δείξουν τον δρόμο για μία πολιτική βασισμένη στην κοινωνική δικαιοσύνη και την συμπεριληπτικότητα.

Η προσπάθειά τους αποτελεί μοναδική πηγή έμπνευσης για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε μια περίοδο που η Ακροδεξιά επελαύνει, με την ανοχή της Δεξιάς.

Πλέον, στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, το Λαϊκό Μέτωπο έχει ραντεβού με την ιστορία, για την προάσπιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών στη φίλη χώρα της Γαλλίας, με την οποία μας ενώνουν στενοί ιστορικοί δεσμοί.

Τους Γάλλους συντρόφους μας τους συνοδεύουν οι ειλικρινείς ευχές μας για καλή επιτυχία!».


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Η πολιτική βία είναι απαράδεκτη

admin

Μητσοτάκης: «Δεν καταργείται η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο στην Ελλάδα»  

admin

Παύλος Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες της «Novartis»

admin