Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Μειωμένη κατά 20% η έξοδος των ετεροδημοτών σε σχέση με τις εθνικές κάλπες του 2023

Μειωμένη κατά 20% σε σχέση με τις εκλογές του 2023 θα είναι με τα έως τώρα δεδομένα η κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων, με τα οποία θα μεταβούν οι ετεροδημότες που επιλέγουν τα ΚΤΕΛ, προκειμένου να πάνε και να ψηφίσουν στους τόπους τους την Κυριακή (09.06.24) των ευρωεκλογών.

Από σήμερα, Παρασκευή (07.06.2024) και για 48 ώρες μέχρι την ημέρα των ευρωεκλογών, θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια, με τα οποία θα μεταφέρονται οι ψηφοφόροι στους δήμους, όπου ανήκουν.

Πάντως, σε σχέση με τις καθημερινές, η κίνηση στα ΚΤΕΛ Αττικής θα είναι αυξημένη κατά 15-20%, καθώς την Κυριακή ανοίγουν οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή (7.06.2024) αναμένεται να φύγουν από τον Κηφισό 220 προγραμματισμένα δρομολόγια με εμβόλιμα 60-80 έκτακτα, ενώ από τα Λιόσια θα γίνουν περισσότερα από 100 αναχωρήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η πληρότητα στα ΚΤΕΛ αγγίζει το 100%.

Λίγα περισσότερα δρομολόγια αναμένεται να γίνουν αύριο, Σάββατο, με τους αρμόδιους να «βάζουν» άλλα 80 έκτακτα δρομολόγια για την διευκόλυνση των ψηφοφόρων που πιθανώς θα σπεύσουν και την τελευταία στιγμή να πάνε στους δήμους, όπου ανήκουν, προκειμένου να ρίξουν την ψήφο.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής του Πειραιά θα είναι σχεδόν ίδια με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, ενώ έως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν 22 πλοία, ενώ από την Ραφήνα θα γίνουν 10 αναχωρήσεις και από το Λαύριο 8 πλοία θα αναχωρήσουν για νησιά όπου θα πάνε ετεροδημότες να ψηφίσουν.

 Από το μεσημέρι της Παρασκευής (7.06.2024) και μετά αναμένεται να ξεκινήσουν και ετεροδημότες, οι οποίοι θα εγκαταλείψουν το λεκανοπέδιο Αττικής με τα αυτοκίνητά τους, προκειμένου να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες του για την ημέρα των ευρωεκλογών.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΡΙΖΑ – Χρήστος Σπίρτζης για επιστροφή Αλέξη Τσίπρα: Εφόσον το αποφασίσει η βάση βεβαίως γιατί όχι;

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ακτινογραφία των οικονομικών του κόμματος – Γιατί άδειασαν τα ταμεία – Αξιολόγηση και απολύσεις

admin

Παράταση στο φθηνό αγροτικό ρεύμα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin