Οικονομία

Τουρισμός: Κορυφαίος προορισμός η Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες

Πρώτη αναδεικνύεται η Ελλάδα ανάμεσα σε 28 προορισμούς, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Holiday Spending Resort της Post Office, καθώς η χώρα έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία, 94%, από Βρετανούς τουρίστες που την έχουν ξαναεπισκεφθεί όσον αφορά την σχέση ποιότητας – τιμής.

Ειδικότερα, η έρευνα αναφέρει ότι, οι Βρετανοί δίνουν προτεραιότητα, μετά τα είδη πρώτης ανάγκης, στις διακοπές στο εξωτερικό έναντι άλλων τομέων εξόδων, ενώ ο αριθμός των τουριστών που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό το 2024 αυξήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από 57% πριν από 12 μήνες, σε 61% τώρα, ενώ το ποσοστό των οικογενειών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό είναι ακόμη υψηλότερο: 68% έναντι 66% πριν από ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα του Post Office ζητήθηκε από τους 2.000 παραθεριστές της Βρετανίας να αξιολογήσουν 28 διεθνείς προορισμούς ως προς την αξία τους – είτε καλή είτε κακή.

Από τους ερωτηθέντες η Ελλάδα έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία 94% από τους προηγούμενους επισκέπτες, αλλά υποχώρησε στο 85% από εκείνους που δεν είχαν ακόμη επισκεφθεί τη χώρα. 

Την Ελλάδα ακολουθούν σε βαθμολογία η Ισπανία (93% έναντι 85%), τα Κανάρια Νησιά (93% έναντι 79%), η Πορτογαλία (92% έναντι 86%) και η Τουρκία (92% έναντι 84%).

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με ισχυρή «εισαγόμενη» πτώση 2,19%

admin

Γαλλία: «Στον αέρα» οι αγρότες εξαιτίας των πρόωρων εκλογών που κήρυξε ο Μακρόν – Έρχονται κινητοποιήσεις από τις 17 Ιουνίου

admin

Τουρισμός: Σε διαβούλευση νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για glamping, τουριστικούς λιμένες και ειδικές μορφές τουρισμού

admin