Οικονομία

Revoil: Εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 10 MW έναντι 1,74 εκατ. ευρώ

Το επενδυτικό του πλάνο στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνεχίζει ο Όμιλος REVOIL ολοκληρώνοντας την εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 10 MW, έναντι τιμήματος 1,74 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σημερινή (4.7.2024) ανακοίνωση της REVOIL, ο Όμιλος θα αποπληρώσει τον υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό των φωτοβολταϊκών αυτών πάρκων ύψους 6,5 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαπενταετίας.

Τα πάρκα είναι σε λειτουργία (ηλεκτρισμένα) όπως και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο του Ομίλου στην Αρκαδία ισχύος 3,34 MW που πρόσφατα (10 Ιουνίου 2024) συνδέθηκε με το δίκτυο.

Συνολικά σήμερα λειτουργούν πάρκα 14,34 MW που σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι θα εισφέρουν στον Όμιλο λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος κινείται με πλάνο πενταετίας με στόχο τη λειτουργία έργων ΑΠΕ (φωτοβολταϊκών, αιολικών πάρκων και μονάδων αποθήκευσης) συνολικής ισχύος 200 MW.

Υπό κατασκευή βρίσκεται ένα αιολικό πάρκο 3 MW στη Βοιωτία καθώς και φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 9 MW σε Βοιωτία, Στυλίδα και Β. Εύβοια.

Σε διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης υπάρχουν αιολικά πάρκα 124 MW σε Ροδόπη και Βοιωτία και μία μονάδα αποθήκευσης 24 MW στην περιοχή της Ναυπάκτου.     

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΔΥΠΑ: Σε λειτουργία το νέο site για τις σχολές κατάρτισης schools.dypa.gov.gr

admin

Έρευνα Klarna: Οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν την αθλητική ένδυση ως καθημερινό στυλ

admin

ΕΕ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο χρέος – Στα 356 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

admin