Οικονομία

Λαγκάρντ: Προειδοποίηση για δύσκολη πορεία ενόψει, καμία δέσμευση για επόμενες μειώσεις των επιτοκίων

Απέφυγε να δεσμευτεί για τις επόμενες μειώσεις επιτοκίων η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που ακολούθησε την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την μείωση των βασικών της επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης σήμερα (6.6.2024).

«Η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται εκ των προτέρων για συγκεκριμένη πορεία των επιτοκίων», τόνισε η κ. Λαγκάρντ, προειδοποιώντας παράλληλα για εμπόδια ενόψει.

«Ξέρουμε ότι ο δρόμος μπροστά μας θα έχει εμπόδια», υπογράμμισε, προβλέποντας πως ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με σήμερα για το υπόλοιπο έτος και θα αρχίσει να υποχωρεί προς τον στόχο του 2% από το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

«Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία τρίμηνα, οι εγχώριες πιέσεις στις τιμές εξακολουθούν να είναι ισχυρές και ο πληθωρισμός είναι πιθανόν να παραμείνει πάνω από τον στόχο», εξήγησε. Παράλληλα επεσήμανε πως υπάρχει κίνδυνος για νέες αυξήσεις τιμών εξαιτίας των αναταραχών, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο αβέβαιες τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.

«Δεν θα σας πω σήμερα ή κάποια στιγμή αργότερα αν θα επιλέξουμε να κάνουμε αυτό ή εκείνο», επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι «αυτό που θα σας πω είναι πως πάντα πρέπει να έχουμε αρκετά στοιχεία για να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με ισχυρή «εισαγόμενη» πτώση 2,19%

admin

Γαλλία: «Στον αέρα» οι αγρότες εξαιτίας των πρόωρων εκλογών που κήρυξε ο Μακρόν – Έρχονται κινητοποιήσεις από τις 17 Ιουνίου

admin

Τουρισμός: Σε διαβούλευση νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για glamping, τουριστικούς λιμένες και ειδικές μορφές τουρισμού

admin