Οικονομία

Καλάθι του Πάσχα: Συνεχείς έλεγχοι για συγκράτηση των τιμών και διασφάλιση της ποιότητας

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπουργική απόφαση για το καλάθι του Πάσχα και τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει, με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να στοχεύουν στη διατήρηση των τιμών σε προσιτά επίπεδα ενόψει και των εορτών.

Αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει περισσότερο το οικονομικό επιτελείο και τις ελεγκτικές αρχές είναι τα αμνοερίφια, σύμφωνα με το ertnews, καθώς φέτος το ορθόδοξο και το καθολικό Πάσχα συμπίπτουν. Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς, η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος στην ασχροκέρδεια και τις υψηλές τιμές.

Αυτή την αισχροκέρδεια θέλει να προλάβει και να χτυπήσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Γι’ αυτό και οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς από αύριο κιόλας στις αγορές, στους τόπους όπου γίνεται εμπόριο αμνοεριφίων αλλά κυρίως στα σύνορα, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο αμνοερίφια που έρχονται από το εξωτερικό, κυρίως από βαλκανικές χώρες, να βαφτίζονται ελληνικά με πολλούς περίεργους και παράνομους τρόπους. 

Σχετικά με το «καλάθι του Πάσχα», όπως όλα δείχνουν, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η υπουργική απόφαση, στην οποία θα καθορίζεται και η ημερομηνία εφαρμογής του, με πιθανότερη έναρξής του την εβδομάδα πριν από από τη Μεγάλη.

Σημειώνεται ότι το «καλάθι του Πάσχα» θα περιέχει σίγουρα το αρνί, το κατσίκι, τα αυγά, η σοκολάτα, η τιμή της οποίας έχει εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα, και πιθανότατα και τα τσουρέκια.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Άλμα στους βασικούς δείκτες στο άνοιγμα της Wall Street μετά τη συμφωνία Κίνας – ΗΠΑ για αναστολή δασμών

admin

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Πανηγυρικό κλείσιμο στη Wall Street μετά την προσωρινή μείωση των δασμών μεταξύ Κίνας – ΗΠΑ

admin