Οικονομία

Χρησμός Τραμπ για τους δασμούς: Θα αποφασίσει σε δύο με τρεις εβδομάδες

Μέσα στις επόμενες δύο με τρείς εβδομάδες θα καθορίσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ τους δασμούς για τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε σήμερα (16.5.2025) ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, και ο υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λούτνικ, «θα στείλουν επιστολές που ουσιαστικά θα λένε στους ανθρώπους» τι «θα πληρώνουν για να δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες». «Νομίζω ότι θα είμαστε πολύ δίκαιοι με τους δασμούς. Αλλά δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούμε στον αριθμό των ανθρώπων που θέλουν να μας δουν», δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη επιχειρήσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχουν «150 χώρες που θέλουν να κάνουν συμφωνία». Δεν είπε πόσα ή ποια έθνη θα λάβουν επιστολές.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε υψηλότερους δασμούς σε δεκάδες εμπορικούς εταίρους στις 2 Απριλίου και στην συνέχεια τους ανέστειλε για 90 ημέρες εν μέσω πανικού των επενδυτών για να δώσει χρόνο στις ξένες κυβερνήσεις να διαπραγματευτούν. Ωστόσο, ο πρόεδρος τις τελευταίες εβδομάδες έχει απομακρυνθεί από την ιδέα ότι θα εμπλακεί σε ένα μπρος-πίσω με κάθε εταίρο.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο οίκος Moody’s υποβάθμισε το αμερικανικό αξιόχρεο σε Aa1

admin

Η Fitch αναθεωρεί τις προοπτικές της Ελλάδας σε θετικές – Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση BBB-

admin

Νέα άνοδος στη Wall Street, ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη για τις αμερικανικές μετοχές

admin