Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με ανοδικές τάσεις ξεκινά σήμερα ο Γενικός Δείκτης – Θετικά πρόσημα και στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής (4.6.2025) συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ήπια ανοδικά και στο επίκεντρο βρίσκεται η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να διπλασιάσει τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο από το 25% στο 50%.

O Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, διαμορφώνεται στις 1.832,75 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,45%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,45 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,77%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,38%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (+2,17%), της Μυτιληναίος (+2,09%), της Τιτάν (+1,39%) και των ΕΛΠΕ (+1,38%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-0,90%), της ΕΥΔΑΠ (-0,85%) και του ΔΑΑ (-0,71%).

Ανοδικά κινούνται 62 μετοχές, 13 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: AVE (+8,98%) και Κτήμα Λαζαρίδη (+8,57%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ακρίτας (-1,00%) και Κυριακούλης (-0,92%).

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται υψηλότερα σήμερα, παρά τους δασμούς 50% του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον χάλυβα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,42%. Ο FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου πέφτει κατά 0,06%, ο γερμανικός δείκτης DAX κινείται θετικά στο +0,68%, ο γαλλικός CAC 40 στο +0,31%, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,23% και ο ισπανικός IBEX 35 0,21%.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Βρετανία: Αισιοδοξία για επικείμενη συμφωνία με ΗΠΑ στους δασμούς αυτοκινήτων

admin

Η Wall Street ανακάμπτει παρά την αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή

admin

Τραμπ: Η αμερικανική κυβέρνηση θα διατηρεί «χρυσή μετοχή» στην US Steel

admin