Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με άνοδο 0,14% – Στις 1.546,58 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης (7.2.2025) του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης του χρηματιστηρίου, διαμορφώνεται στις 1.546,58 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,14%, ενώ αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,87 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,10%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean (+1,15%), της Coca Cola HBC (+0,96%), της Μυτιληναίος (+0,88%) και της Elvalhalcor (+0,75%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΔΑΑ (-0,80%), του ΟΠΑΠ (-0,77%) και της Viohalco (-0,52%). Ανοδικά κινούνται 49 μετοχές, 32 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Χαϊδεμένος (+9,23%) και Εκτέρ (+7,32%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Ακρίτας (-5,30%) και Μουζάκης (-3,88%).

Ευρωπαϊκές αγορές

Αμετάβλητες ήταν σε γενικές γραμμές οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, μετά τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ στα οποία έκλεισαν χθες (6.2.2025), με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε οριακή άνοδο 0,03% στις 10:10 ώρα Ελλάδας. Ο δείκτης οδεύει προς την έβδομη συνεχή εβδομάδα ανόδου καθώς τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

Ο κατασκευαστικός κλάδος ήταν αυτός με τα μεγαλύτερα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 1,4%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Γερμανία: Καθίζηση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή το Δεκέμβριο του 2024 – Έπεσε κατά 3,1% σε σχέση με πέρσι

admin

Σοφία Ζαχαράκη: Από τον Ιούνιο σε όλους τους Δήμους οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» – Σχεδιάζουμε αύξηση στο ποσό του voucher

admin

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Η πολιτική του ισχυρού δολαρίου παραμένει ανέπαφη υπό τον Τραμπ

admin