Οικονομία

Χατζηδάκης για τράπεζες: Έρχονται νέες μειώσεις στις προμήθειες

Σίγουρος πως θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις προμήθειες που διακρατούν οι τράπεζες από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον Real FM, υπενθύμισε πως ήδη από τον Απρίλιο η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει την μείωση κατά 50% στις προμήθειες των τραπεζών επί των ηλεκτρονικών συναλλαγών έως και 10 ευρώ.

Εξήγησε, παράλληλα, πως όλο αυτό το διάστημα το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε επαφές με τις τράπεζες, όπως πρόσφατα όπου ο ίδιος παρέστη στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, «πιέζοντας» για διεύρυνση του μέτρου των μειώσεων προμηθειών σε περισσότερες συναλλαγές.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, ήδη μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει ξεκινήσει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι άλλοι.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τράπεζες θα κάνουν πράξη τις περαιτέρω μειώσεις των προμηθειών έτσι ώστε να μην χρειαστούν να παρθούν μέτρα εναντίον τους.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΔΥΠΑ: Σε λειτουργία το νέο site για τις σχολές κατάρτισης schools.dypa.gov.gr

admin

Έρευνα Klarna: Οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν την αθλητική ένδυση ως καθημερινό στυλ

admin

ΕΕ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο χρέος – Στα 356 δισ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

admin