Οικονομία

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: «Παράθυρo» Τσάπαλου για παρέμβαση μείωσης των τιμών

Για το ενδεχόμενο παρέμβασης της κυβέρνησης για την μείωση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα οποία παραμένουν σε υψηλές τιμές, μίλησε σήμερα (21.6.2024) στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

Φτάνοντας λοιπόν στην περίοδο αιχμής της τουριστικής κίνησης και με το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να παραμένει τσουχτερό, ο Όμηρος Τσάπαλος, ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση του οικονομικού επιτελείου εκεί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις μείωσης τιμών.

«Το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών και στα ακτοπλοϊκά αλλά και γενικότερα στις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το τουριστικό προϊόν και κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη παρεμβαίνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάπαλος.

«Θυμάστε πέρσι, τέτοια εποχή είχαμε παρέμβει με κυβερνητικές πρωτοβουλίες προκειμένου οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να μειώσουν τα κόμιστρα και πράγματι απέδωσε το συγκεκριμένο μέτρο έστω και για δύο τρεις μήνες μέσα στο καλοκαίρι και αρχές φθινοπώρου. Το ίδιο θα παρακολουθούμε και φέτος και θα πράξουμε εφόσον χρειαστεί», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υποικ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οικονομία: Οι 5 κόμβοι του Χατζηδάκη για το καλοκαίρι

admin

Η πορεία του μεγαλοεργολάβου Μπάμπη Βωβού – Από τον πύργο Atrina και το Agora ως την πτώχευση

admin

Οι τράπεζες και το «καυτό» ζήτημα της αύξησης των δανείων

admin