Οικονομία

AEGEAN: Κατά 8% αυξήθηκε η επιβατική κίνηση το β’ τρίμηνο 2024

Κατά 8% αυξήθηκε επιβατική κίνηση της AEGEAN το β’ εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με σημερινή (11.7.2024) ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η AEGEAN μετέφερε 4,4 εκατ. επιβάτες συνολικά το β’ εξάμηνο του 2024 φθάνοντας τους 7,3 εκατ. επιβάτες κατά το α’ εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας 9% αύξηση της επιβατικής κίνησης συγκριτικά με το 2023.

Μόνο κατά το β’ τρίμηνο του έτους η AEGEAN προσέφερε 5,4 εκατ. θέσεις, 9% περισσότερες από το 2023, ενώ για το σύνολο του έτους θα προσφέρει περισσότερες από 19,8 εκατ. θέσεις, περίπου 6% περισσότερες από πέρυσι.

Ειδικότερα, η ισορροπημένη ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης που καταγράφεται τόσο στο δίκτυο του εσωτερικού όσο και στο δίκτυο του εξωτερικού τροφοδοτείται από την αυξημένη κίνηση στον κόμβο της Αθήνας, που έχει πλέον καθιερωθεί σε πόλο έλξης διεθνών αφίξεων από μακρινές αγορές εκτός ΕΕ, αλλά και από την αυξημένη διασυνδεσιμότητα με τους άλλους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς κόμβους πτήσεων μεγάλων αποστάσεων (Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι) που τροφοδοτούν και διαχέουν μέσω του δικτύου εσωτερικού της AEGEAN την επιβατική κίνηση προς τους μεγαλύτερους ή μικρότερους νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού από και προς τον κόμβο της Αθήνας κατέγραψε αύξηση 13%, επιβεβαιώνοντας την επιλογή της εταιρείας να επενδύσει περαιτέρω με αύξηση συχνοτήτων από και προς τα μεγάλα ευρωπαϊκά hubs, αλλά και τις αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Κύπρου, της Τουρκίας και των χωρών του Κόλπου και της Βαλτικής.

Αντίστοιχη ήταν και η αύξηση της επιβατικής κίνησης από και προς τη Θεσσαλονίκη (+12% το β’ τρίμηνο) που έχει διακινήσει ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους περισσότερους από 500,000 επιβάτες εξωτερικού, παγιώνοντας σταδιακά τη θέση της ως ένα προορισμό με δραστηριότητα όλο το χρόνο.

Ειδικότερα, προστέθηκε 1 επιπλέον καθημερινή πτήση από/προς το Λονδίνο (από 3 σε 4 πτήσεις ημερησίως), τη Κωνσταντινούπολη (έως 4 καθημερινές πτήσεις), το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Φρανκφούρτη (από/προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και τη Λάρνακα, όπου μόλις τις προηγούμενες μέρες άνοιξε και το νέο, αναβαθμισμένο lounge της εταιρείας. Παράλληλα επιχείρησαν μία καθημερινή πτήση για Ντουμπάι και αυξημένες συχνότητες σε Σαουδική Αραβία.

Επιπλέον εβδομαδιαίες πτήσεις προστέθηκαν σε Μόναχο, Βερολίνο, Βιέννη και Μαδρίτη, ενώ τον Ιούνιο προστέθηκαν και 3 νέα απευθείας δρομολόγια εξωτερικού από τη βάση της Αθήνας προς το Βίλνιους, το Παλέρμο και το Σαράγιεβο, ενώ και στο δίκτυο του εσωτερικού ξεκίνησαν τα νέα απευθείας δρομολόγια, Θεσσαλονίκη – Νάξος και Ηράκλειο – Καλαμάτα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΤΙΤΑΝ: Εντάχθηκε στον δείκτη FTSE4Good

admin

Τιμολόγια ρεύματος: Που οφείλεται η νέα θερινή έκρηξη τιμών στο ηλεκτρικό – Από την «εισαγόμενο» στο «εγχωρίως παραγόμενο» πληθωρισμό

admin

ΣτΕ: Νέα απόφαση κατά του μπόνους για τα ύψη κτηρίων

admin