«Οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να συγκαλύψουν την υπόθεση Κατσίφα»..!!

Τι δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας του Κώστα Κατσίφα.

Για μεγάλη διαφορά στους ρυθμούς που κινούνται οι αλβανικές Αρχές, σε σχέση με τις ελληνικές, έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του ομογενή Κώστα Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Μάλιστα, έκανε σαφή αναφορά για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Κώστας Γιοβανόπουλος, περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Εκεί, αυτό που πέρασα, δεν υπάρχει περιγραφή. Θέλει να είσαι και δικηγόρος και δρομέας και να κάνεις ταξίδι στον χρόνο. Τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Στις κοινωνίες με ανθρώπινα δικαιώματα υπάρχουν θεσμοί που πρέπει να τηρούνται. Εκεί δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, άνθρωποι υπεύθυνοι να σου πουν το «α» και να ισχύει το «α». Είχαμε να λύσουμε ένα ερωτηματικό: γιατί χάθηκε αυτό το παιδί. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος».

Και συνέχισε, απαντώντας για το εάν του δημιουργήθηκε η αίσθηση για προσπάθεια συγκάλυψης, λέγοντας: «Εμείς δεν έχουμε ακόμη τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, όπως και κανένα άλλο έγγραφο, που να λέει πού, πώς, πότε και γιατί. Προσωπικά αντικείμενα υπάρχουν; Αποτελούν όλα πειστήρια; Τι συνέβη σε αυτό το διάστημα μεταξύ της παρουσίας του στο χωριό και έξω από αυτό; Ήταν ακόμη οπλοφόρος; Έκανε κάποιες κλήσεις από το κινητό του; Όμως, αυτά ισχύουν για οργανωμένες κοινωνίες και κράτος δικαίου…».

Αναφορικά με τα μόλις 5 λεπτά που ο ίδιος, οι συγγενείς και ο Έλληνας ιατροδικαστής είδαν τη σορό του εκλιπόντα, απάντησε: «Τέτοια διαδικασία σε νομικό επίπεδο δεν υπάρχει. Καταλαβαίνετε την έκπληξή μου, όταν είδα πως η σορός έφυγε για τα Τίρανα, χωρίς λόγο, με μια νέα απόφαση της εισαγγελέως. Εκεί ζητήσαμε αυτό το πεντάλεπτο, που δεν υπάρχει στη δικονομία και ευτυχώς μας χορηγήθηκε. Ευτυχώς είχαμε αυτήν τη δυνατότητα, με τον κ. Βουγοιουκλάκη να διαπιστώνει πως είχαν συρραφεί τα τραύματα», αναδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία γίνονται τα πράγματα στην Αλβανία.

«Τα τραύματα γιατί έπρεπε να συρραφούν;», διερωτήθηκε. Και συνέχισε, αναφερόμενος στους ρυθμούς με τους οποίους λειτουργούν τα αντανακλαστικά της ελληνικής και της αλβανικής πλευράς. «Σε δικονομικό επίπεδο θα έπρεπε να τρέξουν τάχιστα κάποια πράγματα», καταλογίζοντας σκοπιμότητα σε αυτήν τη νωχελική αντίδραση.

«Άκουσα και μια δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού ότι πρόκειται για τρελό, εξτρεμιστή τρομοκράτη. Επιστρέφω μέσω της οικογένειας αυτήν τη δήλωση. Είναι μια δειλή προπαγάνδα. Εάν έχουμε τόσους ένστολους απέναντι σε έναν άνδρα, είναι τουλάχιστον δειλό. Και αυτό που πάνε να συγκαλύψουν, είναι λαϊκίστικη προπαγάνδα. Η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και αν χρειαστεί και οι διεθνείς εμπειρογνώμονες. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν».

Τέλος, ερωτηθείς το πότε θα τελειώσει η διαδικασία των αλβανικών Αρχών και η παράδοση της σορού στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κηδεία, απάντησε: «Δεν έχω ιδέα πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Θα πρέπει να περιμένουμε για το πότε θα γίνει αυτή η ελληνική κηδεία. Ανησυχώ ότι αυτό φοβούνται οι Αλβανοί, ότι θα δοθεί ένα τέλος στο ψέμα και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του».

Πάντως, χαρακτήρισε διαστρεβλωμένη την πληροφορία, ότι δόθηκε ένα χαρτί στον πατέρα του Κώστα Κατσίφα, προκειμένου να το υπογράψει, ώστε να μην έχει καμία αξίωση και απαίτηση από εδώ κι εμπρός, προκειμένου να του δοθεί η σορός».

Πηγή: newsbeast.gr