Ο φούρνος μικροκυμάτων περιείχε μισό κιλό ηρωίνης..!!

Για το πακέτο με το περίπου μισό κιλό ηρωίνη που περιείχε ο φούρνος μικροκυμάτων που παρέλαβε από μεταφορική εταιρεία, θα καθίσει 46χρονη την επόμενη εβδομάδα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η σύλληψη της 46χρονης που είναι από την Αθήνα, έγινε πριν από πέντε χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, και ήδη έχει κριθεί ένοχη  για την υπόθεση αυτή σε πρώτο βαθμό, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Την ποινή αυτή θα επιχειρήσει να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 20 Μαρτίου 2019.

Στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και άλλα τρία άτομα, ένας Έλληνας το όνομα του οποίου αναγράφονταν ως ο αποστολέας στο δέμα που περιείχε την ηρωίνη και ήρθε στο νησί μας με τη μεταφορική εταιρεία, ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος φέρεται ως το άτομο που έδινε τις κατευθύνσεις στην διακίνηση των ναρκωτικών, και ένας ακόμα νεαρός Έλληνας που φέρεται να συναντήθηκε με την 46χρονη στη Ρόδο πριν τη σύλληψη της και να του έδωσε άγνωστη ποσότητα ηρωίνης. Σημειώνεται πως και οι τρεις συγκατηγορούμενοι της είναι αγνώστων λοιπών στοιχείων και γίνονται έρευνες για την ταυτοποίησή τους από τις διωκτικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισε στις 19 Ιουνίου 2014 το απόγευμα την 46χρονη και καθώς ήταν γνωστή (είχε ξανασυλληφθεί στο παρελθόν) και ήταν ύποπτη για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, της έγινε έλεγχος και εντοπίστηκαν στην κατοχή της:

• Μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους 496 γραμμαρίων
• Δύο κινητά τηλέφωνα
• Αποδείξεις-αποκόμματα εισιτήριων διαφόρων μέσων μεταφοράς από και προς την Αθήνα.

Ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού λειτουργού σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε η κατηγορουμένη μέσα στο οποίο βρέθηκαν ένας φούρνος μικροκυμάτων, καθώς και ένα ψαλίδι και ένα μαχαίρι με υπολείμματα ηρωίνης.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και την αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι η δράστιδα ενεργώντας κατ’ εντολήν του Αλβανού, μετέβη αεροπορικώς στη Ρόδο στις 17-06-2014 και παρέλαβε από μεταφορική εταιρεία, ως δέμα, το φούρνο μικροκυμάτων, μέσα στον οποίο υπήρχε κρυμμένη η ηρωίνη. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, η 46χρονη έχοντας σκοπό να διακινήσει-εμπορευτεί την ηρωίνη στο νησί της Ρόδου ήρθε σε επαφή με ημεδαπό στον οποίο παρέδωσε άγνωστη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.

Πηγή: Ροδιακή