Ο Ερντογάν ακύρωσε αιφνιδιαστικά και τις 39 προεκλογικές ομιλίες του στην Κωνσταντινούπολη..!!

Ποιοι οι λόγοι αυτής της αναπάντεχης εξέλιξης και τι θα συζητηθεί στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Στην απόφαση να ακυρώσει και τις 39 προεκλογικές ομιλίες που σχεδίαζε να κάνει στην Κωνσταντινούπολη ενόψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αιφνιδιάζοντας τους πάντες που γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι για εκείνον η νίκη του κόμματός του. Ο Τούρκος πρόεδρος σχεδίαζε «μπαράζ» από εμφανίσεις, θέλοντας να πάρει πάνω του το «παιχνίδι» ώστε να βγει δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο εκλεκτός του. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης στο ΣΚΑΙ, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη, για την οποία στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση. Η δικαιολογία από κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης είναι ότι θέλουν να προβληθεί ο Γιλντιρίμ, ο οποίος διεκδικεί τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, και δεν θέλουν να επισκιαστεί από τον Ερντογάν. Ωστόσο, η απόφαση αυτή του Τούρκου προέδρου είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με την κόντρα με τις ΗΠΑ για τα F-35 και τους S-400 και τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Τουρκία.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν βεβαίως και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εκεί όπου ουσιαστικά κρίνεται το ενεργειακό μέλλον της Τουρκίας. Το επόμενο 20ήμερο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και κρίσιμο για τη χώρα, και προφανώς ο Ερντογάν θα θέλει να εστιάσει την προσοχή του σε αυτά τα φλέγοντα ζητήματα.

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα θα γίνει και έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθεί – μεταξύ άλλων – αν θα πάει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: protothema.gr