Νύχτα αγωνίας στην Κεφαλονιά – Μεγάλη φωτιά με ανέμους 9 μποφόρ – Εκκενώνεται το χωριό Ζόλα..!!

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση πολύ κοντά στον οικισμό Ζολά.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής με 8 οχήματα και 16 πυροσβέστες, η φωτιά εξαιτίας των ανέμων και του ανάγλυφου του εδάφους πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις ανοίγοντας σε δυο μέτωπα. Το ένα κινήθηκε προς το λιμάνι.

Το δεύτερο κατευθύνθηκε προς το χωριό. Ήδη έχουν αναφερθεί ζημιές σε αγροικίες στην είσοδο του οικισμού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση προληπτικής εκκένωσης του χωριού κυρίως απο τις ευπαθείς ομάδες κατοίκων, ειδικά ηλικιωμένους και παιδιά.

Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες μαζί με τους κατοίκους καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες να συγκρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις περιουσίες τους.

Η νύχτα αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη για τους κατοίκους του οικισμού, αφού στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ είναι δύσκολο να σταλούν ενισχύσεις από την πυροσβεστική.

Παράλληλα, άλλη πυρκαγιά βρίσκεται σε βαλτώδη περιοχή στον Άραξο. Σύμφωνα με το thebest.gr στην περιοχή πνέουν εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.  

Πηγή: thebest.gr, topontiki.gr