Ντόρα Μπακογιάννη: Σπάνια έξοδος με τον σύζυγό της, Ισίδωρο Κούβελο..!!

Μπορεί τη Ντόρα Μπακογιάννη να μην την βλέπουμε συχνά σε κοινές εξόδους με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, αλλά χθες βράδυ έκαναν την εξαίρεση και βρέθηκαν στο κόσμημα του Πειραιά, το Δημοτικό Θέατρο. Οι δυο τους  παρακολούθησαν την πρεμιέρα της παράστασης «Ο Φτωχούλης του Θεού». Το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη, παρουσιάστηκε με σκοπό να τιμηθούν τα 800 χρόνια μνήμης του Φραγκίσκου της Ασίζης.

Το έργο θα παιχτεί σε θεατρική διασκευή με έμφαση στη μουσική και τα τραγούδια του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε φόρμα κρητικού – μεσαιωνικού έπους, με παράλληλα τα δραματικά και τα μουσικά στοιχεία, και την συμμετοχή ερμηνευτών τραγουδιστών, ηθοποιών και χορωδία.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο σύζυγός της πέρασαν την είσοδο του θεάτρου πιασμένοι χέρι – χέρι κι έδειχαν αρκετά ενθουσιαμένοι που κατάφεραν να περάσουν μια διαφορετική βραδιά. Η πολιτικός επέλεξε μια μάξι φούστα για την κοσμική έξοδό της και μαύρο τοπ, ενώ τα μαλλιά της τα είχε κάτω και ίσια.

Λίγα λόγια για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη

«Ο Φτωχούλης του Θεού» ακολουθεί τα βήματα του άγιου Φραγκίσκου της Ασίζης, από την εφηβεία του έως τον θάνατό του. Ο Ηρακλειώτης συγγραφέας γράφει ίσως το πιο συγκινητικό μυθιστόρημά του, που εμπνέεται από τον βασανιστικό βίο του νεαρού άρχοντα της Ασίζης, που αφήνει πίσω του την πλούσια ζωή, για να ασπαστεί την φτώχεια, την ταπείνωση, την αγάπη για όλα τα ζωντανά πλάσματα του κόσμου. Φέτος συμπληρώνονται 800 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου μοναστικού του τάγματος, μια επέτειος που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα. Ο «Φτωχούλης του Θεού» που θα παρουσιαστεί σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία Ηλία Μαλανδρή, είναι ένα έργο που ανήκει στο είδος του μουσικού θεάτρου, σε πρωτότυπη σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου που έγινε για την συγκεκριμένη παράσταση. Το καστ περιλαμβάνει τον Θοδωρή Βουτσικάκη (Φραγκίσκο), τη Βερόνικα Δαβάκη (Αδερφή Κλάρα), τον Μπάμπη Βελισάριο (Φράτε Λεόνε) και στο ρόλο της μητέρας την Μαρία.

Πηγή: marieclaire.gr