Ο Νίκος Γαλανός «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα (19.05.2025) βυθίζοντας στην θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο, τους φίλους και τους συνεργάτες του στη σειρά «Η γη της ελιάς» αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο σπουδαίος ηθοποιός μέχρι πριν από λίγους μήνες συμμετείχε στην επιτυχημένη δραματική σειρά του MEGA από όπου αναγκάστηκε να αποχωρήσει καταμεσής της σεζόν εξαιτίας της ασθένειάς του. Ο Νίκος Γαλανός έδινε μάχη με τον καρκίνο, αλλά η υγεία του επιδεινώθηκε, έτσι ο ρόλος του έπρεπε να τελειώσει από τη «Γη της ελιάς». Σημειώνεται ότι η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη (21.05.2025) στο κοιμητήριο Παπάγου.
Γύρω στα μέσα Νοεμβρίου ο δήμαρχος της Μάνης, Ισίδωρος Βρεττάκος, τον οποίο υποδυόταν με επιτυχία για τέσσερα χρόνια ο σπουδαίος καλλιτέχνης, ήρθε αντιμέτωπος με έναν εφιάλτη. Ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Αμερική, έπεσε θύμα απαγωγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναχικός αυτός καλλιτέχνης έτυχε να είναι μόνος του στην τελευταία του σκηνή στο σίριαλ, καθώς έτσι ήταν γραμμένο το σενάριο της Βάνας Δημητρίου. Ο Ισίδωρος μιλούσε στο τηλέφωνο με τα παιδιά του και ύστερα εξαφανιζόταν.
«Έλα Μάνο μου, όχι δεν προλαβαίνω. Θα αργήσεις μέχρι να έρθεις εδώ να με πας. Άστο, θα πάω όπως έχω προγραμματίσει. Θα μιλήσουμε, εντάξει; Γεια», ακούγεται να λέει ο Ισίδωρος μιλώντας στο τηλέφωνο με τον γιο του. Ύστερα ο Ισίδωρος τηλεφώνησε στην κόρη του, την Αντιγόνη που τότε ήθελε να διεκδικήσει την επιμέλεια της κόρης της, της Αγγελικής, την οποία έχουν υιοθετήσει και μεγαλώνουν με αγάπη ο Μάνος και η Μαρίνα.
«Έλα Αντιγόνη, φεύγω εκτάκτως για Αμερική. Δεν μου αρέσει που είμαστε τσακωμένοι. Θα γυρίσω σε λίγες μέρες και θέλω να κάνουμε μία πολύ μεγάλη κουβέντα οι δυο μας. Θα σου πω κάτι και θέλω να το βάλεις καλά στο μυαλό σου, σε αγαπάω κόρη μου», είπε και έκλεισε το τηλέφωνο. Αμέσως μετά, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και σοκαρίστηκε αντικρύζοντας μπροστά του τους απαγωγείς του. (σ.σ. το κοινό δεν τους είδε, αλλά έμαθε αργότερα ότι ο Ισίδωρος έπεσε θύμα απαγωγής).
Μάλιστα από το σοκ ο ήρωας αφήνει να πέσει από τα χέρια του το μπαστούνι του δίνοντας ακόμα πιο δραματική χροιά στη σκηνή. Το πλάνο κλείνει και ο Ισίδωρος χάνεται για πάντα, όπως συνέβη μερικούς μήνες αργότερα και με τον Νίκο Γαλανό, ο οποίος έδωσε μία άνιση και μακρά μάχη με τον καρκίνο.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Γαλανός θεωρείτο ο βασικός πρωταγωνιστής του σίριαλ και μάλιστα στους τίτλους αρχής το δικό του όνομα εμφανιζόταν πρώτο.
www.newsit.gr