Media

Μαρία Αλιφέρη: «Ο Νίκος Φώσκολος ήταν πάρα πολύ απαιτητικός και συγκεντρωτικός»

«Χρειαζόταν γερές αντοχές μια συνεργασία με τον Νίκο Φώσκολο», αποκάλυψε η Μαρία Αλιφέρη.

Συνέντευξη στον Ηλία Μαραβέγια και το ένθετο «Enjoy», που κυκλοφορεί με την «Κυριακάτικη δημοκρατία», παραχώρησε η Μαρία Αλιφέρη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στον Νίκο Φώσκολο, με τον οποίον ήταν κουμπάροι.

Με τον Νίκο Φώσκολο, που ήταν και κουμπάρος σας, συνεργαστήκατε πολύ. Κάνατε μαζί θέατρο, σινεμά, τηλεόραση, την «Κραυγή των Λύκων», το «Καλημέρα Ζωή». Πώς ήταν ως άνθρωπος και επαγγελματίας;

Ο Νίκος ήταν πάρα πολύ απαιτητικός και συγκεντρωτικός. Τα ήθελε όλα, το γράψιμο, τη σκηνοθεσία, την άποψη. Χρειαζόταν γερές αντοχές μια συνεργασία μαζί του. Δεν συζητώ, βέβαια, για τη δυσκολία των γυρισμάτων… Έχω πέσει σε νερά Φλεβάρη μήνα, έχω κολυμπήσει σε θάλασσες, έχω πάει σε βουνά με χιόνια. Πάντως, αν έβρισκες τον κώδικά του και άντεχες τις απαιτήσεις του, που ήταν πολλές, μπορούσες να δουλέψεις μαζί του. Ήταν σπουδαίος ο Νίκος Φώσκολος στο είδος του και πρωτοπόρος για την εποχή του.

Πώς νιώσατε φέτος που δώσατε τη σκυτάλη των «Τετραγώνων» στη Σμαράγδα Καρύδη, η οποία είναι πλέον η οικοδέσποινά τους στην ΕΡΤ;

Μεγάλη χαρά, αφού πήγα και καλεσμένη στο πρώτο επεισόδιο για να την τιμήσω. Είναι πολύ ωραίο να έχεις κάνει μια επιτυχία που έχει «γράψει» στο παρελθόν και να τη δοκιμάζουν έπειτα από 40 χρόνια και οι νεότεροι. Έτσι πρέπει να γίνεται. Χάρηκα πολύ για την επιστροφή του παιχνιδιού στην ΕΡΤ και εύχομαι από καρδιάς στη Σμαράγδα Καρύδη να το πετύχει.

www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

The Residence: Το διαμάντι που σαρώνει στο Netflix και 5 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζετε για τη σειρά

admin

Πέτρος Λαγούτης: «Θα τα βλέπω τα νούμερα στο “Big Brother”, αλλά δεν τα κυνηγούσα ποτέ στη ζωή μου»

admin

Έφη Παπαθεοδώρου: «Χάρη στον Γιώργο Καπουτζίδη αναδείχθηκαν πάρα πολλοί ηθοποιοί και πρέπει να του έχουν ευγνωμοσύνη»

admin