Media

Αυγή: Πρώτο trend στο Twitter το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας

Την Τρίτη 25 Ιουνίου κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Αυγή», καθώς ανακοινώθηκε στους εργαζομένους το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι χρήστες του Twitter.

Η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «Αυγή» ανεστάλη, με το Δ.Σ. να αναφέρει πως:

«Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας».

Στους εργαζομένους στην «Αυγή» ανακοινώθηκε ότι η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας αναστέλλεται, αρχής γενομένης από την Τρίτη (25.06.2024).

Αποτέλεσμα, το τελευταίο φύλλο να είναι ήδη συλλεκτικό και για πολλούς στα social media η απόφαση για λουκέτο να γίνει «κόκκινο πανί».

Φίλοι της Αριστεράς και όχι μόνο, «ξεσπάθωσαν» στα κοινωνικά δίκτυα, εκφράζοντας την οργή τους για το κλείσιμο μίας ιστορικής εφημερίδας, κάνοντας λόγο και για «χτύπημα» στην πολυφωνία και την ελευθερία του Τύπου.

Όπως αναμενόταν, δεν έλειψε και η χαιρεκακία από το κλείσιμο της «Αυγής»…

Την ίδια ώρα, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι της «Αυγής» στην κίνηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πολιτική απόφαση» και προγραμματίζοντας νέα συνέλευση για το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Ιουνίου.

Η δήλωση της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων της «Αυγής»:

«Ξαφνικός θάνατος

Σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Αυγής στην οδό Δεληγιώργη, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά διαβούλευση, μας ανακοινώθηκε ότι το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας της Αριστεράς που εκδίδεται από το 1952 δεν θα κρεμιέται πλέον στα περίπτερα. Η μόνη άλλη περίοδος που συνέβη αυτό ξανά ήταν μία και γνωστή στην ιστορία: στη χούντα.

Ένας φανταστικός τίτλος ενός πρωτοσέλιδου της καθημερινής ΑΥΓΗΣ που δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ ξανά θα έγραφε για έναν ”ξαφνικό θάνατο βασισμένο στο δόγμα του ΣΟΚ”.

Εκπρόσωπος της Διοίκησης επικαλέστηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ισχυρού μετόχου του ΣΥΡΙΖΑ ως λόγο για το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης, ενημερώνοντας συγχρόνως πως προς το παρόν θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και το Κυριακάτικο φύλλο. Κανένας οικονομικός απολογισμός, καμία παρουσίαση στοιχείων, κανένας σχεδιασμός ή σχέδιο βιωσιμότητας.

Σαν τα 20 λεπτά, όσο χρόνο κράτησε η ενημέρωση του εκπροσώπου της διοίκησης, να ισούνται με τα 72 χρόνια της βαριάς ιστορίας της ΑΥΓΗΣ

Η απόφαση του κλεισίματος, δηλαδή η απόφαση να μην παρεμβαίνει καθημερινά δημοσιογραφικά η φωνή της αριστεράς, είναι πολιτική. Η ΑΥΓΗ είχε πάντα οικονομικά προβλήματα και πάντα επιβίωνε. Η πολιτική ηγεσία του κόμματος διαμέσου του Εκτελεστικού Γραφείου, ενός οργάνου αμφισβητούμενης νομιμότητας προκειμένου να λάβει αυτή την απόφαση, σκάλισε τα γράμματα στην ταφόπλακα.

Απέναντι στο ιστορικό και πολιτικό ατόπημα με βαριά συναίσθηση της ιστορίας μας οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε την προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 26/06, με κεντρικό αίτημα την αναστολή της απόφασης για κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης.

Την ίδια στιγμή, ζητάμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την εξόφληση των δεδουλευμένων μας που αγγίζουν μέσα στα χρόνια τις 300.000 ευρώ, καθώς επίσης και άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Καλούμε τους αναγνώστες και τους φίλους της εφημερίδας, τον κόσμο της αριστεράς, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους να σταθούν αλληλέγγυοι/ες και να στηρίξουν τον αγώνα που ξεκινάμε για την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 25.06.2024».


www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μαρία που έγινε Κάλλας: Ολοκληρώθηκε το καστ της βιογραφικής σειράς που έρχεται τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1

admin

Οι καλύτερες ταινίες διαθέσιμες στο ERTFLIX – Καλοκαίρι με αμερικάνικο και ευρωπαϊκό σινεμά

admin

Ο Ιούλιος στο VodafoneTV είναι «καυτός»: Οι σειρές και οι ταινίες που θα δούμε

admin