Lifestyle

Κωστής Μαραβέγιας στην Zoe Pre για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Θα πληγεί περισσότερο η μετριότητα»

Συνέντευξη στην Zoe Pre και το «Κρίμα» έδωσε ο Κωστής Μαραβέγιας και μίλησε για τους φόβους που του έχει δημιουργήσει η ραγδαία εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, αναφορικά με την τέχνη και τη μουσική.

Μιλώντας για το αν χρησιμοποιεί ο ίδιος σχετικά προγράμματα, ο δημοφιλής ερμηνευτής σημείωσε ότι «Το Suno AI, που κάνεις τραγούδια, το χρησιμοποιώ για πλάκα με τους φίλους μου. Λέμε μια ατάκα και φτιάχνει κάτι σουξέ. Του λες να φτιάξει ένα λαϊκό σουξέ που να περιέχει κάποια πράγματα και έχει πολλή πλάκα. Το chat gpt από την άλλη και κάποια σχετικά προγράμματα AI τα χρησιμοποιώ καμιά φορά για τεχνικά θέματα, δηλαδή βρίσκω ένα φόρουμ, μια συζήτηση που είναι πέντε σελίδες και ψάχνω ένα τεχνικό ζήτημα που με αφορά, κάρτα ήχου και μια συγκεκριμένη λειτουργία της».

«Το βάζω να διαβάσει το φόρουμ και τι λένε για αυτό, οπότε μου κάνει μια ανάλυση σε πέντε γραμμές ή μπορεί να βάλω ένα κείμενο 20 σελίδων σε μορφή pdf και να πω να μου γράψει μία περίληψη 5 γραμμών».

Επιπλέον, μιλώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η Τεχνητή Νοημοσύνη, ο Κωστής Μαραβέγιας τόνισε πως «Οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί τέχνη ακόμα και το τίποτα, το κενό και η σιωπή. Θέλω να πω πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί κάτι ως έντεχνο και άτεχνο. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει όμως να δημιουργεί μια κινητικότητα στο συναίσθημα, στον εγκέφαλο του δέκτη κλπ.»

«Μπορεί μια σιωπή να συγκινήσει αν έρθει από ένα μεγάλο θόρυβο. Σημασία έχει και τι έχει προηγηθεί, άρα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι για εμένα με το AI θα πληγεί περισσότερο η μετριότητα, δηλαδή το μέτριο θα είναι πια εύκολα προσιτό, μέσω ενός αλγόριθμου και δεν θα χρειάζονται άνθρωποι να το κάνουν».

«Τι σημαίνει μέτριο; Όχι εκλεπτυσμένο, όχι πολυδουλεμένο, όχι με ψυχή, όχι με έμπνευση και φαντασία. Αυτό θα μπορεί να συμβεί εύκολα σήμερα, συμβαίνει. Μπορείς να κάνεις ένα κακό λαϊκό τραγούδι με το Suno AI, όπως και ένα έντεχνο δεν έχει σχέση το είδος. Το έντεχνο είναι και πιο εύκολο. Πιο πολύ με ανησυχεί ο κόσμος να συνηθίσει τη μετριότητα. Υπάρχει ένα μέρος του κοινού που δεν την έχει συνηθίσει, δεν του αρέσει η μετριότητα».

«Φοβάμαι μη συρρικνωθεί αυτό το μέρος του κοινού και πάμε σε ένα μαζική ύπνωση, που θα τρώμε τη μετριότητα όπως το junk food. Αυτό με ανησυχεί περισσότερο, όχι το ίδιο το AI, όσο το πώς εμείς θα λειτουργήσουμε δημιουργώντας και ζώντας σε μία εύκολη διαδρομή, γιατί περί ευκολίας πρόκειται». 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο λόγος που δεν πρέπει να πετάτε το νερό από τον αφυγραντήρα

admin

«Babygirl», «Η Θεωρία του Σύμπαντος» και άλλες δύο ταινίες από σήμερα στα σινεμά

admin

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς έκανε Χριστούγεννα με τους γιους της μετά από δύο χρόνια

admin