Lifestyle

Γιάννης Τσορτέκης: «Ήρθε η σύζυγος του Στράτου Διονυσίου στην παράσταση, τι να περιγράψω τώρα από αυτό»

«Χθες ήρθε στην παράσταση και η μητέρα των αδελφών Διονυσίου, πολύ συγκινητικό. Στο τέλος, μάλιστα, μου είπε “Στράτο μου” και πήγα προς τα εκεί και χαιρετηθήκαμε», αποκάλυψε ο Γιάννης Τσορτέκης.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Buongiorno» ήταν το πρωί της Δευτέρας (17.03.2025) ο Γιάννης Τσορτέκης. Ο γνωστός ηθοποιός, που ενσαρκώνει τον Στράτο Διονυσίου στη θεατρική παράσταση «Τα πήρες όλα κι έφυγες» στο θέατρο Παλλάς μίλησε για το έργο, το οποίο σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωγίου, ενώ την δραματουργική επεξεργασία του κειμένου υπογράφει ο Κωνσταντίνος Σαμαράς.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στην παράσταση και τον ρόλο του, είπε: «Είναι πολύ ιδιαίτερο όλο αυτό που συμβαίνει. Έχει μια πολύ πυκνή ενέργεια, ζεστασιά και αγάπη από όλους. Είναι όλο σαν μια οικογένεια (…) είναι μια τέτοια ατμόσφαιρα».

«Δεν φανταζόμουν τίποτε. Η δυσκολία ήταν ότι δεν είχα ξαναεμπλακεί σε μια τέτοια συνθήκη ούτε το είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω τη βιογραφία ενός ανθρώπου. (…) Είναι κάτι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει γιατί είναι οι σχέσεις πολύ αγαπητές», εξήγησε στη συνέχεια.

«Δεν ήταν εμένα τα πράγματα πρωταγωνιστικοί ρόλοι, οπότε η επιλογή μου δεν ήταν να επιλέξω ή να μην επιλέξω. Ήταν αυτό που ερχόταν μπροστά μου και αυτό το έκανα», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Συνέβησαν κάνα δυο πράγματα εντελώς απίστευτα και άσχετα μεταξύ τους τα οποία οδηγούσαν στο να γίνει αυτό, στο να πω το “ναι”. Από μόνο του συνέβη.

Χθες ήρθε στην παράσταση και η μητέρα των αδελφών Διονυσίου, πολύ συγκινητικό. Ήταν μια ιδιαίτερη νύχτα γιατί η παρουσία της είχε φέρει τον Στέλιο, τον Διαμαντή και τον Άγγελο σε μια κατάσταση προσμονής όλων των προηγούμενων ημερών».

Το περίμεναν πως και πως, χωρίς να ξέρουν πως μπορεί να αντιδράσει η μαμά βλέποντας την παράσταση. Δεν ήταν τόσο η αγωνία όσο η συγκίνηση ότι όλο αυτό, που ξαφνικά είναι η ζωή του μπαμπά, είναι η μαμά μπροστά και θα το βλέπει σε εξέλιξη. Είναι κάτι το οποίο δεν περιγράφεται γιατί είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό».

Στο τέλος, μάλιστα, μου είπε “Στράτο μου” και πήγα προς τα εκεί και χαιρετηθήκαμε. Οπότε τι να περιγράψω τώρα από αυτό, τι άλλο να πω. Πολύ δυνατές στιγμές» πρόσθεσε, ακόμα, ο Γιάννης Τσορτέκης στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά.

Στο «Buongiorno» μίλησε επίσης και ο σκηνοθέτης της παράστασης, Βασίλης Μαυρογεωγίου, γνωστός και από τον ρόλο του «Μιχάλη Πολίτη» στη σειρά «Έχω Παιδιά» του MEGA.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός και για την πάρα πολύ ωραία αυτήν συνεργασία με το θέατρο Παλλάς (…) αλλά οπωσδήποτε νιώθω πολύ τυχερός γιατί είχα στα χέρια μου ένα πολύ σημαντικό κείμενο και με τη συνεργασία όλων των ανθρώπων ήταν πραγματικά μια από τις πιο όμορφες συνεργασίες που έχω κάνει».

Αναφερόμενος στον Γιάννη Τσορτέκη, τόνισε: «Ο Γιάννης Τσορτέκης ήταν στον ρόλο πριν καν του ζητήσουμε να κάνει τον ρόλο, κούμπωσε κατευθείαν, 100%. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη δουλειά που κάναμε».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Σαμαράς ανέφερε για τον Γιάννη Τσορτέκη: «Ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος άνθρωπος που μας ήρθε στο μυαλό με το που συμφωνήσαμε να κάνουμε αυτήν τη δουλειά. (…) Δεν περνάει μέρα που να μην νιώθουμε δικαιωμένοι για αυτό. Μας κάνει περήφανους και τον καμαρώνουμε».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Άριελ Κωνσταντινίδη για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Ήμουν δίπλα της στην τελευταία της παράσταση και την έβλεπα άρρωστη»

admin

Μαρίνα Βλαχάκη: «Η δουλειά μου εδώ και 35 χρόνια απαξιώνεται από τα παιδιά του Στράτου Διονυσίου και προσπαθεί να ακυρωθεί»

admin

Δημήτρης Αλεξάνδρου: O Πάρης έσβησε το κεράκι της τούρτας των γενεθλίων του πατέρα του – Το τρυφερό βίντεο στο Instagram

admin