Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης στο «Live News»: Ο Πρωθυπουργός δεν θέλει πρόωρες εκλογές

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σενάρια πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν στην ώρα τους.

«Εκλογές ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δε θέλουν να γίνουν πρόωρα. Θέλουμε να εξαντληθεί η 4ετία. Αυτό έχει τονίσει ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Δεν κάναμε εκλογές και νωρίτερα, όσο υπήρχαν και πιο έντονοι πειρασμοί. Προέχει το συμφέρον της πατρίδας και εμείς θεωρούμε ότι αυτό υπηρετείται με εξάντληση της 4ετίας από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και από ένα ήπιο πολιτικό κλίμα, κάτι που πρέπει να αντιληφθεί η αντιπολίτευση. Έχουμε πάρει εντολή από τον πρωθυπουργό να κάνουμε τη δουλειά μας για όλους τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το κλείσιμο της τετραετίας».

Αναφερόμενος στις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για μια τεράστια προσπάθεια της κυβέρνησης για γρηγορότερη και πιο σωστή απονομή στους δικαιούχους.

«Είχαμε παραλάβει ένα βουνό από εκκρεμείς συντάξεις. Έχουμε καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια και φτάσαμε το 2021 στις 224.000 αποφάσεις έναντι 123.000 αποφάσεων το 2019, μια αύξηση 83%. Τον Μάιο 2022 κάναμε ρεκόρ όλων των εποχών με 30.000 απονομές συντάξεων».

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News