Κόσμος

Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας: Ο στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο, ακόμα και για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Έτοιμος για κάθε σενάριο, ακόμα και για αυτό ενός Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη (27.6.24) ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κληθείς να σχολιάσει τα σχόλια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, για το ενδεχόμενο ενός Γ΄Παγκοσμίου Πολέμου, «είναι μια πιθανότητα και οι προειδοποιήσεις δεν πρέπει να αγνοηθούν».

«Αν ρωτήσετε εάν υπάρχει ένας συνολικός κίνδυνος, όπως στον Α΄ΠΠ και τον Β΄ΠΠ, φυσικά είναι μια πιθανότητα. Ως τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, κάνουμε τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την άμυνα και την ασφάλειά μας και κάνουμε όλα τα σχέδιά μας που πρέπει να επικαιροποιηθούν υπό το πρίσμα των νέων αξιολογήσεων», δήλωσε ο αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ.

«Εύκολα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε από τις πιο προετοιμασμένες χώρες. Ο τουρκικός στρατός είναι ήδη ένας δυναμικός στρατός. Ένας στρατός που ασκείται συνεχώς σε πολλές περιοχές. Ένας στρατός που έχει δοκιμάσει και εγκρίνει τα δικά του σχέδια και υλικοτεχνική υποστήριξη. Πραγματοποιεί επίσης δραστηριότητες υποστήριξης της ειρήνης σε πολλά μέρη του κόσμου», πρόσθεσε.

«Κανείς, ειδικά η χώρα μας, δεν θέλει μια σκοτεινή εικόνα όπως ο Γ΄ΠΠ, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο», κατέληξε.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Από τον Λίνκολν και τον Κένεντι στον Τραμπ: Οι δολοφονίες και απόπειρες κατά Αμερικανών προέδρων και υποψηφίων

admin

Ο Τζο Μπάιντεν παραμένει απομονωμένος λόγω κορονοϊού και ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει «σχέδιο μάχης» κατά της Κάμαλα Χάρις

admin

Βασιλιάς Κάρολος: Όλες οι φορές που έχασε την ψυχραιμία του on camera

admin