Κόσμος

Βόρεια Κορέα: Εκτέλεσαν δημόσια 22χρονο επειδή άκουγε K-pop – Θεωρείται «κακόβουλη επιρροή» από τη Δύση

Στο πλαίσιο της ανελέητης απαγόρευσης σε πληροφορίες που προέρχονται εκτός Βόρειας Κορέας, η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε δημοσίως ένας 22χρονο επειδή άκουγε και κοινοποιούσε K-pop.

Λεπτομέρειες για την σοκαριστική αυτή υπόθεση, δόθηκαν στη δημοσιότητα την την περασμένη Πέμπτη (27.06.2024) μέσω έκθεσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Βόρειας Κορέας από το υπουργείο ενοποίησης της Νότιας Κορέας, η οποία περιλαμβάνει μαρτυρίες από 649 Βορειοκορεάτες αποστάτες.

Σύμφωνα με μία από τις μαρτυρίες από ανώνυμη πηγή, ο νεαρός από την επαρχία της Νότιας Χουάνγκχαε εκτελέστηκε δημόσια το 2022 επειδή άκουσε 70 νοτιοκορεατικά τραγούδια, παρακολούθησε τρεις ταινίες και τις μοιράστηκε.

Η απαγόρευση της K-pop (Ο όρος χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει διάφορα είδη εμπορικής ποπ μουσικής από τη Νότια Κορέα) εφαρμόστηκε επί του πρώην ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ιλ, για να θωρακίσει τους πολίτες από την «κακόβουλη επιρροή» της δυτικής κουλτούρας.

Αυστηροποιήθηκε περαιτέρω υπό τον γιο του Γιονγκ Ιλ, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος υιοθέτησε νέο νόμο που απαγορεύει την «αντιδραστική ιδεολογία και κουλτούρα».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Independent, η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει τις επικρίσεις για τη σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την μέρος μιας συνωμοσίας για την ανατροπή της ηγεσίας.

Άλλες τέτοιες πρακτικές που τιμωρούνται περιλαμβάνουν έθιμα της Νότιας Κορέας, όπως οι νύφες που φορούν λευκά φορέματα, οι γαμπροί που κουβαλούν τη νύφη, τα γυαλιά ηλίου και η κατανάλωση αλκοόλ από ποτήρια κρασιού.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Η εικόνα του ματωμένου πολιτικού με την υψωμένη γροθιά φέρνει τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ – Οι συνέπειες της απόπειρας δολοφονίας

admin

Ντόναλντ Τραμπ: Η στιγμή του πυροβολισμού από τον 20χρονο Τόμας Μάθιους Κρουκς

admin

Η Φρεγάτα «Ψαρά» κατέρριψε drone των Χούθι στον κόλπο του Άντεν

admin