Κόσμος

Λονδίνο: Στρατιωτικά άλογα ξέφυγαν πάλι και έτρεχαν πανικόβλητα στο κέντρο της πόλης

Αναστάτωση επικράτησε στο κέντρο του Λονδίνου όταν τρία στρατιωτικά άλογα ξέφυγαν από τον έλεγχο των αναβατών τους και άρχισαν να τρέχουν στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Το περιστατικό σημειώνεται λίγους μήνες αφότου μία παρόμοια κατάσταση εκτυλίχθηκε στους δρόμους του Λονδίνου με άλογα να τρέχουν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας. 

Το νέο συμβάν συνέβη γύρω από το Knightsbridge και πέντε από τα έξι άλογα του Βασιλικού Ιππικού, διέφυγαν τον έλεγχο των αναβατών τους, αφού προηγουμένως τους πέταξαν κάτω στη διάρκεια άσκησης ρουτίνας.

Το άλογο, το οποίο οδηγούσε την πομπή τρομοκρατήθηκε από ένα λεωφορείο και αντέδρασε, με αποτέλεσμα δύο αναβάτες να πέσουν στο έδαφος. Τότε τα άλογα τράπηκαν σε φυγή.

 

Βίντεο απαθανάτισε ένα άλογο να πέφτει πάνω σε ένα όχημα πριν αρχίσει να τρέχει στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου του Λονδίνου.

Κανένα από τα τρία άλογα δεν ενεπλάκη στο προηγούμενο περιστατικό του Απριλίου, σύμφωνα με διευκρίνιση του υπουργείου.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού είπε:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι, ενώ ασκούνταν σήμερα το πρωί, τρία άλογα χάθηκαν από τους αναβάτες τους. Ανακτήθηκαν γρήγορα και με ασφάλεια. Ένα άλογο τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά δεν απαιτείται περαιτέρω θεραπεία και δεν υπήρξαν τραυματισμοί στους εμπλεκόμενους στρατιώτες».

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι τα άλογα επέστρεψαν στους στρατώνες του Hyde Park μέχρι τις 9.55 π.μ. (τοπική ώρα).


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι Επίτροποι της Κομισιόν

admin

Ακτιβιστές «μπλόκαραν» το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης: Χάος από τις ακυρώσεις πτήσεων

admin

Ισραήλ: Ανακτήθηκαν οι σοροί πέντε ομήρων από τη Γάζα

admin