Κόσμος

Καναδάς: Άδειασε φυλακή υψίστης ασφαλείας του Κεμπέκ μετά τις φωτιές που προκάλεσαν κεραυνοί

Οι φωτιές που κατακαίνε δάση του Κεμπέκ στον Καναδά υποχρέωσαν τις αρχές να δώσουν εντολή για την εκκένωση φυλακής υψίστης ασφαλείας και την απομάκρυνση περίπου 225 κρατουμένων, ανακοίνωσε χθες Κυριακή (23.06.2024) η Σωφρονιστική Υπηρεσία της χώρας (CSC).

Κατόπιν της εντολής εκκένωσης της φυλακής στο Πορτ Καρτιέ του Κεμπέκ όπου μαίνονται επτά δασικές φωτιές, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα του Καναδά, ενημέρωσε η CSC χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Η περιφερειακή υπηρεσία για την προστασία των δασών από τις δασικές πυρκαγιές (SOPFEU) ανέφερε ότι κεραυνοί ευθύνονται για επτά πυρκαγιές που ξέσπασαν βόρεια του Πορτ Καρτιέ, εκ των οποίων δύο μαίνονταν ανεξέλεγκτες την Παρασκευή (21.06.2024).

Η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Καναδά υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα εξετάσει πότε θα είναι εφικτή η επαναλειτουργία της φυλακής υψίστης ασφαλείας, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για τη μεταφορά των περίπου 225 κρατουμένων.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χακάν Φιντάν: Δεν είναι δικό μας ζήτημα, αν κάποιες χώρες έχουν πρόβλημα με το τουρκολιβυκό μνημόνιο

admin

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι Επίτροποι της Κομισιόν

admin

Ακτιβιστές «μπλόκαραν» το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης: Χάος από τις ακυρώσεις πτήσεων

admin