Κόσμος

Ιταλία: «Ξερνάει» λάβα και πετρώματα το ηφαίστειο Στρόμπολι στη Σικελία

Αυξάνεται η ένταση της έκρηξης του ηφαιστείου στο μικρό νησί Στρόμπολι, κοντά στη Σικελία. Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας.

Η δραστηριότητα του ηφαιστείου που βρίσκεται στο νησί Στρόμπολι, κοντά στη Σικελία, ανησυχεί την Πολιτική Προστασία της Ιταλίας. Το ηφαίστειο εκρήγνυται συνέχεια, αλλά τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο έχει σαφώς ενταθεί.

Λάβα και πετρώματα έφτασαν μέχρι τη θάλασσα, στο μικρό αυτό νησί του αρχιπελάγους των Εόλιε, των Αιολίδων Νήσων.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία όπως έγινε γνωστό, βρίσκεται σε φάση «προληπτικού συναγερμού» αν και μέχρι τώρα δεν απειλούνται τα σπίτια των λιγοστών κατοίκων.

Από στόμιο που δημιουργήθηκε σε ύψος επτακοσίων μέτρων, συνεχίζεται η εκτόξευση πυρακτωμένων πετρωμάτων, όπως και λάβας, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί μεγάλο «σύννεφο στάχτης».

Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Προστασία ζήτησε από τους κατοίκους και τους τουρίστες να πληροφορούνται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης, ερχόμενοι σε επαφή και με τους εκπροσώπους της στο νησί.

Tο νησί Στρόμπολι δεν ξεπερνά σε έκταση τα 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι μόνιμοι κάτοικοί του, τον χειμώνα, είναι μόλις 497.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αφαίρεσε από το βασιλικό μισθολόγιο την αδερφή της Καμίλα

admin

Χακάν Φιντάν: Δεν είναι δικό μας ζήτημα, αν κάποιες χώρες έχουν πρόβλημα με το τουρκολιβυκό μνημόνιο

admin

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι Επίτροποι της Κομισιόν

admin