Κόσμος

Ινδία: Τρόμος με αεροσκάφη που έκαναν παράλληλα απογείωση και προσγείωση στο Μουμπάι – Σε διαθεσιμότητα ο ελεγκτής

Μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου θεάματος έγιναν όσοι βρίσκονταν σε αεροδρόμιου της Ινδίας, όπου ένα αεροπλάνο απογειώθηκε την ίδια στιγμή που ένα άλλο προσγειωνόταν.

Την τρομακτική στιγμή που ένα αεροπλάνο προσγειωνόταν, ενώ ένα άλλο απογειωνόταν, από τον ένα και μοναδικό διάδρομο του αεροδρομίου του Μουμπάι στην Ινδία, κατέγραψαν άνθρωποι που ήταν παρόντες στο συμβάν. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο (08.06.2024) με τα αεροπλάνα να ανήκουν στις εταιρίες Air India και IndiGo.

Από τον έναν και μοναδικό διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης στο εν λόγω αεροδρόμιο εκτελούνται 46 αναχωρήσεις-αφίξεις ανά ώρα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιτρέπεται να δίνουν το πράσινο φως σε δύο απογειώσεις και δύο προσγειώσεις σε διάστημα τριών λεπτών αλλά ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι και μικρότερος αν η ορατότητα είναι καλή.

Πάντως η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για το περιστατικό και έχει ήδη θέσει σε διαθεσιμότητα τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας που ήταν βάρδια τα επίμαχα δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, οι δύο αεροπορικές εταιρίες διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Euro 2024: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα ταξιδέψει στη Γερμανία για το Αγγλία – Δανία

admin

Politico για G7 στην Ιταλία: Η Μελόνι και τα έξι «κουτσά άλογα»

admin

Ο Νόαμ Τσόμσκι έπαθε εγκεφαλικό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Βραζιλία

admin