Κόσμος

Γερμανία: Επίκαιρη συζήτηση στην Bundestag για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη – «Πού πηγαίνει η κοινωνία μας;»

«Επίκαιρη συζήτηση» με πρωτοβουλία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) διεξήχθη στην Bundestag, για τον Φίλιππο Τσάνη. Είναι ο 20χρονος Έλληνας, ο οποίος έχασε πριν από λίγες ημέρες τη ζωή του στη Γερμανία, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του από 18χρονο Σύρο.

«Πού πηγαίνει η κοινωνία μας; Πολλοί γονείς λένε: ο Φίλιππος θα μπορούσε να είναι δικός μας γιος», διερωτήθηκε από το βήμα της Bundestag ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για απώλεια του ελέγχου της μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια της «επίκαιρης συζήτησης» στη γερμανική Βουλή, ο κ. Μερτς αναφέρθηκε σε μία «μακρά σειρά σοβαρών επιθέσεων και βίαιων εγκλημάτων τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, που συχνά διαπράττονται από νεαρούς άνδρες με μεταναστευτικό υπόβαθρο» και υποσχέθηκε ότι το CDU θα υποβάλει σχετικές προτάσεις. «Πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι», τόνισε.

Από την πλευρά του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ο Λαρς Καστελούτσι τόνισε ότι δεν πρέπει να ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά και να παίζεται το παιχνίδι του καταλογισμού ευθυνών, σημείωσε ωστόσο και ότι το έγκλημα που διαπράχθηκε θα πρέπει να τιμωρηθεί με την αυστηρότερη ποινή που προβλέπει το κράτος δικαίου.

Στο ίδιο πνεύμα, η βουλευτής των Πρασίνων Σαχίνα Γκαμπίρ ανέφερε ότι πολλοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο και τον φόβο των ανθρώπων προκειμένου να καλλιεργήσουν κλίμα μίσους και υπενθύμισε ότι η ίδια η οικογένεια του θύματος ζήτησε να μην εργαλειοποιηθεί ο θάνατος του 20χρονου Φίλιππου.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταλόγισε την σημαντικότερη ευθύνη στις κυβερνήσεις υπό το CDU. «Πριν απευθύνει ερωτήσεις, το CDU πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, διότι χωρίς αυτό, δεν θα βρίσκονταν στη χώρα μας όλοι αυτοί οι δολοφόνοι και οι βιαστές», δήλωσε ο βουλευτής Μπερντ Μπάουμαν.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Χούθι Υεμένης: «Οι επιθέσεις μας στο Ισραήλ θα συνεχιστούν»

admin

Από τον Λίνκολν και τον Κένεντι στον Τραμπ: Οι δολοφονίες και απόπειρες κατά Αμερικανών προέδρων και υποψηφίων

admin

Ο Τζο Μπάιντεν παραμένει απομονωμένος λόγω κορονοϊού και ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει «σχέδιο μάχης» κατά της Κάμαλα Χάρις

admin