Κόσμος

Γάζα: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες με το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός λέει η Χαμάς

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, δήλωσε πως δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα με το Ισραήλ.

Η Χαμάς εξακολουθεί να είναι έτοιμο να «αντιμετωπίσει θετικά» οποιαδήποτε πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ που θα τερματίζει τον πόλεμο στη Γάζα, είπε ο Χαμντάν σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

Οι προσπάθειες αραβικών χωρών , με την υποστήριξη των ΗΠΑ, για διαμεσολάβηση μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών δεν έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στην επίτευξη μιας εκεχειρίας.

Η Χαμάς τονίζει ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα δεχτεί μόνο προσωρινές παύσεις εχθροπραξιών μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς.

Ο Χαμντάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την άσκηση πίεσης στη Χαμάς να αποδεχθεί τους όρους του Ισραήλ.

«Για ακόμη μια φορά, η Χαμάς είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει θετικά κάθε πρόταση που θα εξασφαλίζει μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός, μια πλήρης αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας και μια σοβαρή συμφωνία ανταλλαγής», τόνισε ο Χαμντάν, αναφερόμενος σε μια πιθανή ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με Παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ για 4η ημέρα μετά το διεθνές ψηφιακό μπλακάουτ

admin

Μπαράκ Ομπάμα: Γιατί δεν ανακοινώνει την υποστήριξή του στην Κάμαλα Χάρις

admin

Τραγωδία στην Κροατία: Τουλάχιστον 5 νεκροί μετά από πυροβολισμούς σε οίκο ευγηρίας

admin