Κόσμος

Γάζα: Ισραηλινοί όμηροι προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν αποκάλυψε η Ισλαμική Τζιχάντ

Η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ανακοίνωσε πώς κάποιοι Ισραηλινοί όμηροι στη Γάζα αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν.

Μάλιστα όπως λέει η Ισλαμικη Τζιχάντ οι ισραηλινοί όμηροι προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν όταν άρχισαν να τους μεταχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο που το Ισραήλ μεταχειρίζεται Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Ορισμένοι κρατούμενοι του εχθρού αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν ως αποτέλεσμα της μεγάλης απογοήτευσης που νιώθουν λόγω της παραμέλησης της κυβέρνησής τους για την υπόθεσή τους», δήλωσε ο Αμπού Χάμζα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς.

«Θα συνεχίσουμε να μεταχειριζόμαστε τους Ισραηλινούς ομήρους με τον ίδιο τρόπο που το Ισραήλ μεταχειρίζεται τους κρατούμενους μας», πρόσθεσε.

Η Ισλαμική Τζιχάντ δεν διευκρίνισε ποια μέτρα έχει λάβει κατά των Ισραηλινών ομήρων.

Οι προσπάθειες Αράβων μεσολαβητών, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου και την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα, ενώ το Ισραήλ τονίζει ότι θα αποδεχτεί μόνο προσωρινές παύσεις στις μάχες μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς.

Μια ενδεχόμενη συμφωνία θα επιτρέπει επίσης την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Μεξικό: Μέλος καρτέλ σκότωσε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου αξιωματούχο της αστυνομίας

admin

Ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ για 4η ημέρα μετά το διεθνές ψηφιακό μπλακάουτ

admin

Μπαράκ Ομπάμα: Γιατί δεν ανακοινώνει την υποστήριξή του στην Κάμαλα Χάρις

admin