Κόσμος

Γαλλία: Τουλάχιστον 200 υποψήφιοι αποσύρθηκαν από τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών για να μην νικήσει η Λε Πεν

Τουλάχιστον 200 από τους υποψηφίους έχουν αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, οι περισσότεροι από αυτούς για να βοηθήσουν να μην νικήσει το ακροδεξιό Rassemblement National της Μαρίν Λε Πεν.

Οι υποψήφιοι αυτοί αποσύρονται για να βοηθήσουν τους αντιπάλους τους από την αριστερά, τη δεξιά ή το κέντρο. Να τους «πριμοδοτήσουν», δηλαδή, με τις δικές τους ψήφους, ώστε να αποτρέψουν την εκλογή των ακροδεξιών ανθυποψηφίων τους, να μειωθούν οι πιθανότητες επικράτησης του κόμματος της Μαρίν Λε Πεν στην εκλογική τους περιφέρεια.

Σε δύο γύρους ψηφοφορίας, με τον δεύτερο να διεξάγεται την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, οι Γάλλοι ψηφοφόροι επιλέγουν τα 577 μέλη της Εθνικής Συνέλευσης. Η προθεσμία για την απόσυρση των υποψηφίων από τις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας, λήγει σήμερα (02.07.2024) στις 18:00.

Από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, οι δύο πρώτοι υποψήφιοι σε κάθε εκλογική περιφέρεια προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο. Οποιοσδήποτε υποψήφιος έλαβε αριθμό ψήφων που ισοδυναμεί με τουλάχιστον το 12,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην εκλογική περιφέρεια προκρίθηκε επίσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν τρεις ή και τέσσερις δεύτεροι γύροι.

Ενώ οι τριμερείς αναμετρήσεις ήταν σπάνιες στις βουλευτικές εκλογές του 2022 (υπήρχαν μόνο οκτώ), η φετινή σύνθεση, με τρία μεγάλα μπλοκ να ανταγωνίζονται και μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων, προκάλεσε τον αριθμό τους να εκτοξευθεί στα ύψη: Σε 306 περιφέρειες, τρεις υποψήφιοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις να προκριθεί και σε πέντε περιφέρειες προκρίθηκαν τέσσερις υποψήφιοι.

Ο τελικός αριθμός των τριών και τεσσάρων κατευθύνσεων θα είναι πολύ χαμηλότερος, ωστόσο, καθώς πολλοί υποψήφιοι έχουν αποσυρθεί από την κούρσα για να υποστηρίξουν έναν ανταγωνιστικό που θα νικήσει καλύτερα το ακροδεξιό κόμμα Rassemblement National.

Η τελική προθεσμία για να επιβεβαιώσουν οι υποψήφιοι ότι θα είναι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο ορίζεται η Τρίτη 2 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από το νοσοκομείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του – Επικοινώνησε μαζί του ο Μπάιντεν

admin

Ο Ντόναλντ Τραμπ πυροβολήθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση και αποχώρησε με αίματα, είναι καλά στην υγεία του

admin

Ντόναλντ Τραμπ: Νεκρός ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου και ένας πολίτης

admin