Κόσμος

Ευρωεκλογές 2024 – Ιταλία: Τα exit polls δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στη Τζόρτζια Μελόνι

Οι κάλπες για τις ευρωεκλογές στην Ιταλία έκλεισαν στις 11 τοπική ώρα το βράδυ της Κυριακής (09/06/2024)  με την Τζόρτζια Μελόνι να προηγείται με διαφορά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα πρώτα exit poll για τις ευρωεκλογές στην Ιταλία της εφημερίδας La Repubblica, το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, Αδέλφια της Ιταλίας, φέρεται να λαμβάνει από 26% μέχρι 30% των ψήφων.

Όσο για τα δυο υπόλοιπα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τη Φόρτσα Ιτάλια και τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι λαμβάνουν αντίστοιχα από 8,5% μέχρι 10,5% και από 8% μέχρι 10%, σύμφωνα με τα exit poll.

Περνώντας στη αντιπολίτευση, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται να εξασφαλίζει από το 21% μέχρι το 25% των ψήφων. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων κυμαίνεται από 10% μέχρι 14% και η συμμαχία οικολόγων και αριστεράς από 5% μέχρι 7%.

Τέλος, η κεντρώα συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης λαμβάνει από 3,5% μέχρι 5,5% και το μετριοπαθές κόμμα Δράση από 2,5% μέχρι 4,5%, σύμφωνα με τα exit poll.

Αν τα ποσοστά αυτά επιβεβαιωθούν και από την καταμέτρηση των ψήφων, είναι σαφές ότι θα πρόκειται για σαφή νίκη της Τζόρτζια Μελόνι και της συντηρητικής συμμαχίας στο σύνολό της.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η Ουκρανία απέρριψε τους όρους του Βλαντιμίρ Πούτιν για κατάπαυση του πυρός ως παράλογους

admin

Πούτιν: Πρόταση κατάπαυσης πυρός στην Ουκρανία με διατήρηση των κεκτημένων και απειλές στη Δύση – «Είμαστε κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή»

admin

Κέιτ Μίντλετον: Σκέψεις για ολιγόλεπτη δημόσια εμφάνιση το Σάββατο στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

admin