Κόσμος

Εκλογές στη Βρετανία – Κιρ Στάρμερ: Η χώρα ψήφισε για αλλαγή και είμαστε έτοιμοι για αυτό

«Απόψε οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή», δήλωσε ο σερ Κιρ Στάρμερ. Ο ηγέτης των Εργατικών θα αναλάβει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τη μεγαλειώδη νίκη του κόμματός του στις χθεσινές εκλογές της Βρετανίας.

Ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι στις εκλογές της 4ης Ιουλίου η Βρετανία ψήφισε για αλλαγή και ότι είναι η ώρα για το κόμμα του να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

«Απόψε οι άνθρωποι εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή», δήλωσε ο Στάρμερ, μιλώντας μετά τη νίκη για την έδρα του στο κοινοβούλιο.

«Η αλλαγή αρχίζει ακριβώς εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η νίκη των Εργατικών, με καθαρή πλειοψηφία, θέτει τέρμα σε μία περίοδο 14 ετών κυβερνήσεων από τους Τόρις.

Το ενιαίο exit poll δίνει στην παράταξη του σερ Κιρ Στάρμερ 410 έδρες (από τις συνολικά 650 έδρες του κοινοβουλίου) και στους Συντηρητικούς του Ρίσι Σούνακ μόλις 131 έδρες, οι λιγότερες στη σύγχρονη ιστορία τους.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έρχονται τρίτοι με 61 βουλευτές.

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας συγκεντρώνει 10 έδρες και το ακροδεξιό Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ προβλέπεται να λάβει 13 βουλευτές.

Οι «Πράσινοι» της Αγγλίας και της Ουαλίας αναμένεται να διπλασιάσουν τις έδρες τους από 1 σε 2 και το Κόμμα της Ουαλίας θα λάβει 4 βουλευτές. Οι υπόλοιποι προβλέπεται να λάβουν 19 έδρες.

 

 

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Η απόπειρα εναντίον του ξύπνησε μνήμες από τις δολοφονίες των Κένεντι

admin

Ερντογάν για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ελπίζω οι υποκινητές να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη

admin

Ντόναλντ Τραμπ: Η εικόνα του ματωμένου πολιτικού με την υψωμένη γροθιά φέρνει τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ – Οι συνέπειες της απόπειρας δολοφονίας

admin