Κόσμος

Εκλογές στη Βρετανία – Κιρ Στάρμερ: «Ευχαριστώ όσους ψήφισαν το αλλαγμένο μας Εργατικό Κόμμα»

Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, είναι ο μεγάλος νικητής στις εκλογές της 4ης Ιουλίου στη Βρετανία. Ο 61χρονος Στάρμερ έσπευσε να ευχαριστήσει τους Βρετανούς ψηφοφόρους του κόμματός του, αμέσως μετά και το ενιαίο exit poll που δίνει στους Εργατικούς 410 έδρες σε σύνολο 650 του εθνικού κοινοβουλίου.

«Σε όλους όσους έκαναν εκστρατεία για τους Εργατικούς σε αυτές τις εκλογές, σε όλους όσους μας ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν το αλλαγμένο μας Εργατικό Κόμμα -σας ευχαριστώ», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο νέος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ.

Ο Κιρ Στάρμερ λίγο μετά την ανακοίνωση του exit poll εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσους ψήφισαν τους Εργατικούς.

Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), λέει: «Σε όλους όσους έκαναν εκστρατεία για τους Εργατικούς σε αυτές τις εκλογές, σε όλους όσους μας ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν το αλλαγμένο μας Εργατικό Κόμμα -σας ευχαριστώ».

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο exit poll των βρετανικών εκλογών προβλέπει ιστορικό θρίαμβο των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ, ίσως ακόμη μεγαλύτερο από αυτόν του Τόνι Μπλερ το 1997.

Το exit poll αναφέρει 410 έδρες (από τις συνολικά 650 έδρες του κοινοβουλίου) για το Εργατικό Κόμμα, 131 για το Συντηρητικό κόμμα, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 61 έδρες, το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ 13 έδρες, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) 10 έδρες και οι Πράσινοι 2 έδρες.


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Το FBI επιβεβαίωσε ότι ήταν «απόπειρα δολοφονίας» η επίθεση εναντίον του

admin

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από το νοσοκομείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του – Επικοινώνησε μαζί του ο Μπάιντεν

admin

Ο Ντόναλντ Τραμπ πυροβολήθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση και αποχώρησε με αίματα, είναι καλά στην υγεία του

admin