Κόσμος

Απόβαση στη Νορμανδία: Που ήταν ο Χίτλερ την ώρα της επιχείρησης

Η απόβαση στη Νορμανδία έχει γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας ως μια χρυσή σελίδα ηρωισμού, αυταπάρνησης και υπεράσπισης της ελευθερίας των λαών. 

Σήμερα, ξυπνούν μνήμες σε όσους έζησαν την απόβαση στη Νορμανδία ενώ ανασύρονται από τα βιβλία της ιστορίας λεπτομέρειες που σε άλλους είναι γνωστές και σε άλλους άγνωστες και εντυπωσιάζουν. Όπως για παράδειγμα που βρισκόταν ο Χίτλερ όταν τα συμμαχικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στις παραλίες της Νορμανδίας.

Η απάντηση είναι στο κρεβάτι του. Κοιμόταν (όχι τον ύπνο του δικαίου αλλά του αλαζόνα). «Πλήρωσε» το γεγονός ότι τον έτρεμαν όλοι και κανείς δεν τολμούσε να τον ξυπνήσει να του πει τι συνέβαινε καθώς έπρεπε να εγκρίνει προσωπικά την αποστολή ενισχύσεων.

Όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμα και όταν ξύπνησε αργά το πρωί της 6ης Ιουνίου, δεν έστειλε αμέσως ενισχύσεις, πιστεύοντας ότι η απόβαση στη Νορμανδία ήταν μια τακτική αντιπερισπασμού….

 

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η Ουκρανία απέρριψε τους όρους του Βλαντιμίρ Πούτιν για κατάπαυση του πυρός ως παράλογους

admin

Πούτιν: Πρόταση κατάπαυσης πυρός στην Ουκρανία με διατήρηση των κεκτημένων και απειλές στη Δύση – «Είμαστε κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή»

admin

Κέιτ Μίντλετον: Σκέψεις για ολιγόλεπτη δημόσια εμφάνιση το Σάββατο στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

admin