Κορονοϊός Ενημέρωση

Κορονοϊός: Οι νομοί με το υψηλότερο ποσοστό θυμάτων και οι 17 που δεν θρηνούν νεκρούς..!!

Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, με τους θανάτους από την πανδημία του κορονοϊού μέσα στις 18 πρώτες ημέρες του του μήνα να ανέρχονται στους 602 και το ποσοστό τους να είναι 49% σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, οι οποίοι ήταν 1.228. Θλιβερή πρωτιά στα θύματα ανά 100.000 κατοίκους καταγράφει ο νομός Καστοριάς, με 32 θύματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στις πρώτες 18 ημέρες του Νοεμβρίου 6 νομοί κατέγραψαν τους πρώτους θανάτους λόγω κορονοϊού, σε 8 νομούς δεν καταγράφηκαν θάνατοι6 νομοί παρουσίασαν ποσοστά των θανάτων μεγαλύτερα από 60% σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, ενώ σε 17 νομούς δεν καταγράφηκαν θάνατοι λόγω COVID μέχρι σήμερα.

Στην παρούσα μελέτη, αναλύονται τα στοιχεία που αφορούν τους θανάτους που οφείλονται στη νόσο του κορονοϊού από 1 έως 17 Νοεμβρίου ανά νομό της χώρας μας, με βάση τα δεδομένα της εφαρμογής LAB.IMEDD.ORG, αν και ο ΕΟΔΥ δεν ανακοινώνει αναλυτικά στοιχεία θανάτων λόγω κορονοϊού ανά νομό.

Στον παρακάτω πίνακα που επιμελήθηκε ο Νίκος Καρδούλας (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.,  MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.) αποτυπώνονται το σύνολο των θυμάτων κορονοϊού και οι θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους από την αρχή της πανδημίας, οι θάνατοι που καταγράφηκαν από 1 έως 17 Νοεμβρίου και το ποσοστό των θανάτων των 17 ημερών του Νοεμβρίου σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας, ανά νομό της χώρας μας.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie