Καλογήρου: Δεν βιάστηκε ο 19χρονος – Παραβίασαν 3 πόρτες για να τον φτάσουν..!!

«Ο κρατούμενος υπεβλήθη και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού» αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης – Από τον «Ευαγγελισμό» επιμένουν για τραυματισμό στην περιοχή του πρωκτού, που δεν αποδίδεται σε «παρά φύσιν συνουσία»

Την επάρκεια των μέτρων προστασίας που είχαν ληφθεί για τον 19χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη υπεραμύνεται σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου παρά την επίθεση που δέχθηκε.

Ο κ. Καλογήρου σημειώνει ότι ο νεαρός αλλοδαπός δεν έπεσε θύμα βιασμού στις φυλακές Αυλώνα, διαψεύδοντας τις πληροφορίες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει πάντως ότι «την αρχική επιλογή του τόπου φυλάκισης δεν την κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά η Εισαγγελική Αρχή».

«Μόλις έγινε, ωστόσο, γνωστό ότι ο 19χρονος προσωρινά κρατούμενος Α.Λ. θα εισαγόταν στο Κ.Κ. Αυλώνα δόθηκαν ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας. Ακολούθως τοποθετήθηκε μόνος του σε κελί σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους» τονίζει.

Ωστόσο, προσθέτει ότι οι συγκρατούμενοί του αφού παραβίασαν τρεις πόρτες έφτασαν σ’ αυτόν και του επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για βιασμό του νεαρού, ο υπουργός διευκρινίζει ότι «ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού» τονίζει.

Για το συμβάν ο Μιχάλης Καλογήρου αποσαφηνίζει ότι διεξάγεται ήδη αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Για λόγους προστασίας του κρατουμένου αποφασίστηκε ήδη η μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης.’

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους. Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση. Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015 θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές» τονίζει.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο αλλοδαπός, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή, σύμφωνα με τον Skai.

Οι πληροφορίες που ήρθαν νωρίτερα από τον Ευαγγελισμό ανέφεραν ότι πιστοποιήθηκε ο βιασμός του 19χρονου μέσα στις φυλακές Αυλώνα, ωστόσο, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον Αλβανό φαίνεται ότι δεν διαπιστώνει ίχνη βιασμού -κάτι που αναμένεται να καταγράψει και στην ιατροδικαστική του έκθεση.

Αυτό ενημέρωσε τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, αλλά και τον ίδιο τον 19χρονο -και αυτό ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Από τον Ευαγγελισμό ωστόσο επιμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπάρχει τραυματισμός στην περιοχή του πρωκτού του 19χρονου, αν και δεν οφείλεται σε «παρά φύσιν συνουσία».

Πηγή: topontiki.gr