Και εγένετο Βόρεια Μακεδονία – «Ναι» της Βουλής στην ένταξη στο ΝΑΤΟ..!!

Πλειοψηφία 153 ψήφων εξασφάλισε από την Ολομέλεια το σχέδιο νόμου «κύρωση του πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, υπέρ του Πρωτοκόλλου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Έλενα Κουντουρά (με επιστολική ψήφο), Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Παρών» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θ. Παπαθεοδώρου, Ε. Βενιζέλος, Γ. Κασαπίδης, Στ. Παναγούλης που είχαν αποστείλει αρνητική πρόθεση ψήφου. Απών από την ψηφοφορία ήταν και ο Β. Κόκκαλης.

Με αυτόν τον τρόπο τίθεται και τυπικά σε ισχύ η νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πλέον τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό θα χρησιμοποιείται η ονομασία Βόρεια Μακεδονία.

Η συζήτηση σημαδεύτηκε από εντάσεις μεταξύ κυρίως του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του μέχρι πρότινος κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου. Πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε επίσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: topontiki.gr