Πολιτική

Η παρέμβαση – απάντηση του Έλληνα βουλευτή, Σπήλιου Λιβανού που εξόργισε τον Χουλουσί Ακάρ

Αυστηρή απάντηση στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ Σπήλιος Λιβανός, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και αντιπροσωπειών από χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σπήλιος Λιβανός, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα ως χώρα του δυτικού κόσμου σέβεται τις αρχές του κράτους δικαίου, καταπολεμά την τρομοκρατία και επιθυμεί τον διάλογο.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις που δέχθηκε η ελληνική πλευρά από τον Τούρκο υπουργό, ο οποίος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του στα ζητήματα χωρικών υδάτων και αποστατιωτικοποίησης νησιών, επισημαίνεται επίσης.

Σε έντονο ύφος, ο Σπήλιος Λιβανός διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό η Τουρκία από τη μια να επικαλείται τη ΝΑΤΟΐκή Συμμαχία και από την άλλη το casus beli, ενώ ανέδειξε την αντίθεση η γείτονα χώρα να μιλάει για κυριαρχία κρατών, ενώ είναι εκείνη που έχει εισβάλει στην Κύπρο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, γνωστοποιείται πως ο Έλληνας βουλευτής αναφέρθηκε, ακόμα, στις συνεχείς και εντεινόμενες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο καθώς και στη συνεχώς πιο επιθετική αναθεωρητική ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας.

Σύσσωμη η ελληνική αντιπροσωπεία που αποτελείται ακόμα από τους βουλευτές Μανούσο Βολουδάκη, Θεοδώρα Τζάκρη και Ανδρέα Λοβέρδο, αντέδρασε άμεσα στις προκλήσεις Ακάρ, υπογραμμίζεται καταληκτικά.

Απευθυνόμενος στον Χουλουσί Ακάρ όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ. Λιβανός είπε: 

«Λέτε ότι σέβεστε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών και καταδικάζετε τον αναθεωρητισμό της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά την ίδια ώρα, όχι εσείς και όχι σήμερα αλλά άλλοι Τούρκοι πολιτικοί αδιαλείπτως τις τελευταίες 15 με 20 μέρες και στο παρελθόν επίσης, αναφέρονται στην αναθεωρητική ιδέα της «Γαλάζιας Πατρίδας». Θυμάστε ότι επί δεκαετίες είχατε εμάς συμμάχους, είμαστε όλοι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Και τώρα casus belli εναντίον μας; Ποτέ στον κόσμο και στην ιστορία ένας σύμμαχος απειλεί έναν άλλο σύμμαχο με πόλεμο (casus belli) επί δεκαετίες. Και έχουμε συνεχείς παραβιάσεις των χωρικών μας υδάτων, του εθνικού εναέριου χώρου μας και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Και αν αυτό δεν είναι αναντίστοιχο με αυτά που λέτε στην ομιλία σας και συμφωνούμε για σχέσεις καλής γειτονίας τότε νομίζω ότι πατάτε σε δυο βάρκες».

Δείτε τι είπε ο Σπήλιος Λιβανός 

 

Πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News