Μουσική

Η Lizzo άλλαξε τους στίχους του νέου single της «Grrrls» μετά από αντιδράσεις – Hit Channel

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων επισήμαναν ότι το νέο single της Lizzo χρησιμοποιούσε μία προσβλητική λέξη για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Η Lizzo κυκλοφόρησε μία νέα εκδοχή του τραγουδιού της «Grrrls» μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τους στίχους του.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τραγούδι που έχει σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες, πολλοί θαυμαστές παρατήρησαν τη χρήση ενός υποτιμητικού χαρακτηρισμού στο «Grrrls», το οποίο βασίζεται σε ένα sample από το τραγούδι «Girls» των Beastie Boys.

Το πρώτο κουπλέ του τραγουδιού χρησιμοποιεί τη λέξη «spaz», έναν υποτιμητικό όρο για τον «σπαστικό», ο οποίος σύμφωνα με το λεξικό Collins χαρακτηρίζει «κάποιον που έχει γεννηθεί με μία αναπηρία που τον δυσκολεύει να ελέγξει τους μύες του, ειδικά στα χέρια και τα πόδια του».

«Έτσι, η Lizzo μόλις κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που περιέχει μία υβριστική αναφορά στα άτομα με αναπηρία», ανέφερε η δημιουργός του TikTok «itsabigaillea» σε ένα βίντεο σχετικά με τη χρήση της λέξης. «Λέξεις όπως αυτή είναι τόσο επιβλαβείς και οδυνηρές και προσβλητικές για την κοινότητα των ατόμων με αναπηρία», σημείωσε.

Lizzo

Παρόμοιο ήταν το κλίμα που επικράτησε και στο Twitter. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη χρήση μίας προσβλητικής λέξης για τα άτομα με αναπηρία σε ένα τραγούδι το 2022», έγραψε ένας χρήστης της πλατφόρμας.

«Ως υπερασπίστρια των γυναικών, των plus size ατόμων και άλλων που η κοινωνία αντιμετωπίζει άσχημα, η Lizzo κηρύττει τη συμπερίληψη και θα έπρεπε να είναι καλύτερη», πρόσθεσε.

«Δεν έχει σημασία αν η Lizzo γνώριζε τις συνδηλώσεις της λέξης, εξακολουθεί να είναι προβληματική. Τόσοι πολλοί άνθρωποι θα τραγουδήσουν αυτό το τραγούδι και θα ενσωματώσουν τη λέξη στην καθημερινή γλώσσα τους», έγραψε ένας άλλος χρήστης του Twitter.

Η Lizzo αναγνώρισε σε μία δήλωσή της που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα ότι η επίμαχη λέξη που χρησιμοποιήθηκε στο «Grrrls» είναι επιβλαβής και αποκάλυψε ότι άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

«Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Δεν θέλω ποτέ να προωθώ τη μειωτική γλώσσα», έγραψε η 34χρονη τραγουδίστρια.

«Ως μία χοντρή μαύρη γυναίκα στην Αμερική, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές οδυνηρές λέξεις εναντίον μου, οπότε καταλαβαίνω τη δύναμη που μπορούν να έχουν οι λέξεις (είτε σκόπιμα είτε, στην περίπτωσή μου, ακούσια)», συνέχισε.

«Είμαι υπερήφανη που μπορώ να πω ότι υπάρχει μία νέα έκδοση του “Grrrls” με αλλαγμένους στίχους», πρόσθεσε και κατέληξε: «Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ότι άκουσα και ανέλαβα δράση. Ως καλλιτέχνης με επιρροή είμαι αφοσιωμένη στο να γίνω μέρος της αλλαγής που περίμενα να δω στον κόσμο».


Πηγή: www.hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News