Η κοιλιά του παιδιού αυτού έχει φουσκώσει επικίνδυνα – Πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και κινδυνεύει να πεθάνει (Photos)..!!

Ο 9χρονος Ανέτ Ουτ Ραχμάν από το Πακιστάν κινδυνεύει να πεθάνει από μια ασθένεια. Έχει το σύνδρομο «Μπαντ Κιάρι», μια σπάνια νόσο με απρόβλεπτη εξέλιξη.

Το σύνδρομο Μπαντ Κιάρι είναι η φλεβική απόφραξη σε οποιοδήποτε επίπεδο, των μικρών ηπατικών φλεβών, μέχρι τον δεξιό καρδιακό κόλπο. Μπορεί να εμφανιστεί σε 1 στους 100.000 ανθρώπους.

Η κοιλιά του έχει φουσκώσει επικίνδυνα σαν να είναι έγκυος ή σαν να έχει καταπιεί τρεις μπάλες. Οι πόνοι είναι αφόρητοι, το ήπαρ του καταστρέφεται σταδιακά και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ηπατικής ανεπάρκειας.

Ο μικρούλης γεννήθηκε υγιής αλλά πριν 4 χρόνια άρχισε να παραπονιέται για πόνους στην κοιλιά του. Σύντομα άρχισε να πρήζεται και οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι πάσχει από αυτό το σπάνιο σύνδρομο. Τώρα δεν μπορεί να φάει, να περπατήσει ακόμη και να κοιμηθεί.

Οι γιατροί αν και κάθε μήνα του παίρνουν με ειδική σύριγγα το υγρό από την κοιλιά του, λένε ότι χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση ήπατος, αλλιώς κινδυνεύει να πεθάνει.

Ο πατέρας του παιδιού που απευθύνθηκε στις αρχές, εισέπραξε αρνητική απάντηση αφού οι δότες ήπατος όπως του είπαν, είναι λίγοι.

Τώρα μπορεί να κάνει την επέμβαση σε ιδιωτική κλινική, αλλά το ποσό των 35.000 λιρών που απαιτείται, είναι απαγορευτικό για την οικογένεια.

Πηγή: topontiki.gr